Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Jaunais Volvo FM – uzlabota piedziņa un pārvadājumu efektivitāte

Jaunais Volvo FM paceļ stūrēšanas un vadāmības rādītājus jaunā līmenī un nodrošina vēl nebijušu efektivitāti. Šim modelim ieviesti vairāki jauninājumi, tostarp revolucionārā Volvo Dynamic Steering sistēma un vairāki šasijas uzlabojumi. Volvo FM pieejama arī jaunās tehnoloģijas un pakalpojumi, kas galvenokārt vērsti uz pārvadātāja efektivitātes palielināšanu un pārvadāšanas izmaksu samazināšanu.

„Autovadītāji var izbaudīt izcilo vadāmību, savukārt pārvadātāji var izmantot priekšrocības, ko sniedz maksimāls darbspējas laiks un minimālas degvielas izmaksas,” norāda Volvo Trucks prezidents Klāss Nilsons.

Jaunajam Volvo FM ir lieliska noturība uz ceļa, to palīdz nodrošināt jaunākie uzlabojumi – Volvo Dynamic Steering sistēma, uzlabota priekšējā un aizmugures balstiekārta un jauni dzinēja stiprinājumi. Volvo Trucks šasiju izstrādes speciālisti lielu uzmanību pievērsa arī automašīnas svara optimizēšanai. „Mēs ievērojami samazinājām visu Volvo FM modeļu svaru, tāpēc tagad tie ir vēl piemērotāki klientiem, kuru pārvadājumus ietekmē kravas svars, piemēram, klientiem, kas veic cisternu un smagsvara kravu pārvadājumus. Šādu klientu vajadzībām vislabāk atbilst viegls kravas automobilis ar stabilām un drošām vadīšanas īpašībām,” skaidro Klāss Nilsons. Jaunā Volvo FM ražošana klientiem Eiropā sāksies 2013. gada septembrī. Lūdzu, video:

Unikāla stūres sistēma Volvo Dynamic Steering apvieno hidraulisko stūres pastiprinātāju un elektrisko dzinēju, kas ir vadāms elektroniski un ir nostiprināts pie stūres mehānisma. Šī sistēma sniedz kravas automobiļa vadītājam vairākas priekšrocības. Braucot lēni, autovadītājs var ērti iesēsties sēdeklī, atslābināties un vadīt automobili, nepārslogojot plecu un roku muskuļus. Volvo Dynamic Steering sistēma nodrošina automātisku centrējumu, braucot atpakaļgaitā. Sistēma automātiski kompensē nevienmērīgo kustību, ja ceļš ir ļoti nelīdzens vai pūš sānvējš, tāpēc autovadītājs var stūrēt taisni uz priekšu, lieki nepūloties grozīt stūri. Nemainīga virziena stabilitāte sekmē mierīgu braukšanu un pilnīgu vadāmību neatkarīgi no braukšanas ātruma. Sistēma izlīdzina gaitu pa nelīdzenu vai bedrainu ceļa virsmu.

Trīs vadāmie tilti Vēl viens jaunievedums ir trīs vadāmie tilti: 8x2 konfigurācijai ar trīsasu tiltu – viens priekšā un divi aizmugurē, 8x2 konfigurācijai ar diviem priekšējiem tiltiem – divi priekšā un viens aizmugurē. „Šie tilti nodrošina daudz mazāku pagrieziena rādiusu un novērš kravas automobiļa riteņu iestrēgšanu risēs. Šī iezīme ir īpaši noderīga šaurās vietās, piemēram, kad jāiebrauc fermu pagalmos, lai iekrautu produktus,” skaidro Volvo Trucks šasiju speciālists Pēters Frleta. Atzinību guvusī balstiekārta ar vienu dzenošo tiltu (A-ride) tagad ir pieejama kopā ar disku vai trumuļu bremzēm.

I-See tehnoloģija ietaupa degvielu Volvo Trucks piedāvā gan jaunu tehnoloģiju, gan jaunus pakalpojumus, kas izstrādāti, lai samazinātu pārvadājumu izmaksas. Volvo FM automobilim ir pieejama pilnveidota I-See tehnoloģija, kas ir kā papildinājums I-Shift pārnesumkārbai. I-See tehnoloģija galvenokārt piemērota tāliem kravu pārvadājumiem un var samazināt degvielas patēriņu pat par pieciem procentiem. Tā elektroniski ieraksta informāciju par to ceļu topogrāfiskajiem parametriem, pa kuriem ir braucis kravas automobilis. „Izmantojot paplašināto versiju, informāciju par maršrutā paredzēto ceļu stāvokli var jau iepriekš lejupielādēt no citiem transportlīdzekļiem. Tas nozīmē, ka I-See tehnoloģija var būt neatsverama, ja autovadītājs brauc pa kādu ceļu pirmo reizi,” stāsta Anderss Eriksons, I-See izstrādes nodaļas vadītājs. Ja izmanto ierakstītos vai lejupielādētos datus par ceļu stāvokli, nākamo reizi braucot ar kravas automobili pa to pašu maršrutu, I-See automātiski izvēlas optimālo pārnesumu, braukšanas ātrumu un papildbremzes lietojumu.

Pakalpojumi, kas ietaupa degvielu Volvo autovadītājiem ir pieejamas arī citas degvielas taupīšanas funkcijas un pakalpojumi: Dynafleet – degviela un apkārtējā vide, pakalpojums Degvielas informācija un efektīvas braukšanas apmācības kurss. „Visu nosaka autovadīšanas stils un situāciju paredzēšana uz ceļa. Nav svarīgi, cik pieredzējis ir autovadītājs, vienmēr ir iespējams pilnveidot savas iemaņas, lai palielinātu sava pārvadājumu uzņēmuma peļņu,” uzsver Jarko Aine, kurš ir atbildīgs par autovadītāju apmācību un pakalpojumu Degvielas informācija.

Maksimāls darbspējas laiks Pasaulē atzīta kvalitāte ir Volvo galvenā iezīme – arī jaunais Volvo FM ir sistemātiski testēts un pārbaudīts pēc īpašas programmas, kas imitē kravas automobiļa ekspluatāciju īstos darba apstākļos. Pateicoties pirmšķirīgai izstrādājumu kvalitātei un iespējai izmantot telemātikas tehnoloģiju, ar ko pārraudzīt noteiktu svarīgāko sastāvdaļu nodilumu un stāvokli, Volvo Trucks var piedāvāt kravas automobiļa īpašniekam Zelta līgumu un nodrošināt maksimālu darbspējas laiku. „Servisa centra personāls ar datora palīdzību var noteikt kravas automašīnas dažādu sastāvdaļu nodilumu. Tādējādi servisa centra darbinieki var savlaicīgi sazināties ar pārvadājumu uzņēmumu un vienoties par transportlīdzekļa apkopi servisa centrā klientam visizdevīgākajā laikā,” skaidro Kristians Gustavsons, Volvo Trucks servisa vadītājs.


Pilns Euro 6 dzinēju klāsts Laižot klajā jauno Volvo FM, piedāvājumā būs pilns 11 un 13 litru dzinēju klāsts. Visi modeļi atbildīs jaunajām Euro 6 standarta prasībām, kuras stāsies spēkā 2014. gada sākumā. D13 dzinējs būs pieejams ar 420–500 ZS jaudu, savukārt D11 dzinēja jauda būs 330–450 ZS robežās. „Mēs esam vēl vairāk pilnveidojuši mūsu selektīvās katalītiskās pārveidošanas (SCR) tehnoloģiju. Jaunajiem Euro 6 dzinējiem ir izcila veiktspēja un zems degvielas patēriņš,” stāsta Astrīds Drjūsens, Volvo Trucks dzinēju izstrādes nodaļas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko