Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jaunumu pilna pasaule – Samsung European Forum 2012

Korejiešu tehnoloģiju milzis Samsung jau ceturto gadu rīko īpašu forumu dažādu Eiropas valstu mazumtirgotājiem un mediju pārstāvjiem, kurā atklāj pagājušajā gadā paveikto, demonstrē svarīgākos biznesa faktus un skaitļus, kā arī iepazīstina ar stratēģiskiem produktu jaunumiem, kas gaidāmi tuvākā gada laikā. Šoreiz Samsung European Forum 2012 notika Prāgā, Višegradas kongresu namā, un lūgto mediju vidū bija arī NEXT.

Korejas tehnoloģiju milzis ir unikāls, jo piedāvā absolūti dažādu elektronikas jomu produktus: mobilos tālruņus, datorus, televizorus un audio iekārtas, kā arī tā saucamo mājas jeb virtuves elektroniku – veļas mazgājamās mašīnas, plītis, ledusskapjus, putekļu sūcējus, virtuves kombainus u. c. iekārtas. Turklāt televizoru izstrādē Samsung arvien aktīvāk iejūtas līdera lomā, Eiropas tirgū no uzvarētāja pjedestāla izkonkurējot galveno sāncensi Sony un citus ražotājus.

Lūdzu, maza Prāgas iespaidu video mozaīka:

Gudrāka dzīve Prāgā NEXT pārliecinājās par Samsung jaunākajiem sasniegumiem televīzijas uztvērēju jomā, kas pieejami gan jaunākajos LED tehnoloģijas modeļos ES 7000 un ES 8000, gan visjaunākajā plazmas ekrānā E 8000. Samsung sola, ka, sākot jau ar šogad veikalos nopērkamo Evolution Kit –ārējo atmiņas bloku – , tuvāko gadu laikā Smart TV būs pieejama arī citos Samsung televizoros. Samsung lepnums – programmatūra Smarter Life – sevī ietver trīs galveno attīstības virzienu tehnoloģijas:

* Smart Interaction, kas ļauj vadīt televizoru ne tikai ar pulti, bet arī ar balsi un žestiem (šī tehnoloģija pieejama 30 valodās, arī Eiropas lielāko tautu valodās). Lai Smart Interaction varētu izmantot, Samsung Smart TV modeļi aprīkoti ar HD kameru un pret lietotāju vērstiem jutīgiem mikrofoniem. Turklāt Smart TV savu saimnieku var atpazīt arī pēc sejas, tā atvieglojot piekļuvi sociālajiem tīkliem Skype, Facebook, Twitter, Netlog, Linkedin u.c

* Smarter Life tehnoloģiju Smart Content, kura nodrošina televizoram vairāk nekā 300 īpašu aplikāciju, kas paredzētas Samsung televizoriem, kā arī DLNA tehnoloģijas versiju Samsung All Share, ko lietojot iespējama datu apmaiņu starp dažādām izklaides iekārtām, sākot no fotorāmja, DVD un CD atskaņotāja, kā arī audio sistēmas līdz pat minētajam televizoram.

* Smart Evolution Kt – trešā un daudziem Smart TV īpašaniekiem būtiskākā tehnoloģija –, kas nav nekas cits kā vien sava veida ārējās atmiņas disks, kuru pievienojot savam agrāk iegādātajam Smart TV televizoram varēs saņemt gan jaunākās aplikācijas, gan citus TV tehnoloģiju jaunākos izstrādājumus, kas neļaus televizoram pārāk ātri novecot, kā arī veiksmīgi atjauninās iepriekšējo gadu modeļus. Jaunākie Samsung LED televizori ES8000 un ES7000 nodrošina vienlīdz augstu attēla kvalitāti gan 2D, gan 3D formātā.

Savukārt sērijas E8000 plazmas televizoru inovatīvā tehnoloģija Real Black Pro Panel nodrošina tumšākos melnās krāsas toņus, kādus plazmas televizori jebkad ir spējuši attēlot. Šī unikālā tehnoloģija pat gaišā telpā ļauj baudīt asu attēlu ar piesātinātām krāsām un augstu kontrastu. Televizoru ES8000 un ES7000 ekrānu apmales ir izveidotas vēl šaurākas (tikai 5mm), tādējādi palielinot ekrāna platību. Savukārt plazmas televizors E8000 ir tikai 38 milimetrus biezs. Ņemot vērā lielo pieredzi, izstrādājot vairākus iespaidīgus OLED produktus – mobilos tālruņus un digitālās kameras –, Samsung ir spējis radīt industrijā pirmo 55 collu Super OLED televizoru. Šis Samsung televizors spēj piedāvāt par 30 līdz 40 procentiem augstāku krāsu precizitāti nekā LED televizori, tādēļ jaunā televizora reālistiskais krāsu attēlojums pašlaik tirgū nav pārspēts. Kompānijas radītais Super OLED televizors ir aprīkots ar tūkstošiem pašspīdošu RGB subpikseļu, kas ir tieši iestrādāti stikla paneļa virsmā. Tādējādi Samsung televizora unikālajam ekrānam nav nepieciešams papildus krāsu filtrs, jo subpikseļi nodrošina neticamu attēla detalizāciju pat vistumšākajās filmu ainās.

Samsung Super OLED TV ir arī ātrāks reakcijas laiks nekā klasiskajiem LED televizoriem, tādēļ praktiski pilnībā tiek likvidēta attēla izsmērēšanās. Papildus iepriekšminētajam Samsung Super OLED televizors ir arī ievērojami vieglāks un plānāks nekā LED televizors, kam ir nepieciešams ekrāna aizmugurgaismojums.

Lūdzu, Smart TV videoilustrācija:

Kompaktākais Premium klēpjdators Korejieši īpaši lepojas ar alumīnija korpusos iebūvētajiem īpaši plānajiem un jaudīgajiem 9.sērijas klēpjdatoriem, kuru izstrādē Samsung iztērējis 33000 cilvēkstundu. Preses konferencē melnā humora cienītāji gan jokoja, ka, lai ar zīmuli apvilktu apkārt MacBook Air korpusam, pilnīgi pietiktu ar dažām minūtēm. Samsung Prāgā rīkotajā European Forum 2012 parādīja divus 9. sērijas modeļus – 13 collu un 15 collu –, kas izraisīja pelnītu klientu un mediju interesi. Vienīgais nopietnais Samsung Series 9 mīnuss – šie klēpjdatori līdzīgi MacBook Air un ar izteikti plānu korpusu. Tieši plānā kopusa dēļ tiek izmantotas tikai LAN un VGA portu mini versijas, kam nepieciešamas pārejas. Tā kā Series 9 klēpjdatora korpuss apstrādāts ar smilšu strūklu, tad uz tā virsmas nepaliek pirkstu nospiedumi. Ņemot vērā, ka šajā klēpjdatorā uzstādīts Intel Core i7 procesors (iespējams, arī Intel Core i5) un Samsung SSD cietais disks, sākt darbu ar Series 9 klēpjdatoru no pilnībā izslēgta stāvokļa iespējams jau pēc 9,8 sekundēm, bet, lai atmodinātu to no miega režīma, nepieciešamas vien 1,4 sekundes. Samsung Series 9 ir kompaktākais 15 collu Premium klēpjdators, jo 15 collu ekrāns iestrādāts datora korpusā, kur citkārt būtu ietilpis tikai 14 collu ekrāns. Klēpjdators ir 14,9 milimetrus biezs un sver 1,49 kilogramus. Datorā uzstādīts otrās paaudzes Intel Core i5 procesors ar līdz pat 8 GB operatīvās atmiņas un 128 GB ietilpīgu SSD disku. Savukārt 13 collu modeļa biezums ir 12,9 milimetri, bet svars – 1,19 kilogrami. Savukārt tā SuperBright Plus ekrāns nodrošina izcilu attēla kvalitāti ar 400 nitu spilgtumu.

Lūdzu, video par Series 9 dizainu:

Gaidām ar nepacietību Prāgā apskatījām arī Samsung planšetdatoru GALAXY Tab 2 ar 7 collu ekrānu. Tas ir pirmais šī uzņēmuma planšetdators ar operētājsistēmu Android 4.0, kā arī nodrošina plašas komunikācijas iespējas, ieskaitot balss sakarus. Tagad GALAXY Tab 2 pat var izmantot kā parastu mobilo tālruni.

Operētājsistēmas Android 4.0 jaunās versijas saskarne kļuvusi intuitīvāka, aplikāciju vadībai ļaujot izmantot swype žestus un piedāvājot pilnībā pārveidotu aplikāciju galeriju ar daudz ērtākām satura koplietošanas iespējām. Jaunais GALAXY Tab 2 (7.0) pieejams gan ar 3G, gan arī Wi-Fi atbalstu, turklāt ar visu atmiņas spektru, jo piedāvājumā būs gan 16 GB, gan 32 GB un 64 GB modeļi. Latvijā GALAXY Tab 2 varēs nopirkt, sākot no maija.

Notebook Series 5 ULTRA Series 5 ULTRA 13 collu klēpjdatora korpusa biezums nepārsniedz 17,6 milimetrus, kā arī tā svars ir tikai 1,38 kilogrami. Lietojot šo klēpjdatoru, darbu no pilnībā izslēgta stāvokļa var uzsākt vien 20 sekundēs, bet, lai atmodinātu to no miega režīma, ir nepieciešamas tikai 2 sekundes. Jaunā klēpjdatora akumulators ar vienu uzlādi spēj darboties līdz pat 6,4 stundām. Samsung Series 5 ULTRA 13 collu klēpjdatoram ir HD LED SuperBright ekrāns ar 300 nitu spilgtumu un pretatspīduma pārklājumu, savukārt tā ātrdarbību nodrošina Intel Core i5-2467M procesors ar līdz pat 8 GB paplašināmu operatīvo atmiņu un Diskeeper ExpressCache sistēma, kas ļauj ievērojami palielināt datora ātrdarbību, izmantojot tajā uzstādīto 16 GB iSSD disku.

WB sērijas kompaktkameras Samsung Electronics prezentējis jaunas kompaktklases fotokameras WB850F, WB150F un ST200F ar Wi-Fi savienojuma atbalstu. Izmantojot jebkuru Wi-Fi bezvadu tīklu, uzņemtās fotogrāfijas var nosūtīt uz e-pastu vai arī uz tādām interneta vietnēm kā Facebook, Picasa, kā arī pat augšupielādēt uzņemtos video YouTube portālā. Kamerās iebūvētais Wi-Fi savienojums ļauj daudz vieglāk dalīties ar uzņemtajiem fotoattēliem. Tāpat kā iepriekšējās WB sērijas fotokameras, arī jaunie modeļi WB850F, WB150F un ST200F ir aprīkoti ar izcilas tālummaiņas objektīviem. Kamerai WB850F nodrošina 21x optisko tālummaiņu, kas pašlaik ir Samsung augstākais sasniegums objektīvu jomā. Savukārt modelim WB150F ir 18x optiskā tālummaiņa, bet ST200F – 10x. Lai iegūtu maksimāli detalizētas fotogrāfijas, jaunās kompaktklases fotokameras ir aprīkotas ar vairāk nekā 12 megapikseļu attēlveidošanas sensoriem (modelim WB850F ir 16,2 megapikseļu sensors, bet WB150F – 14,2 megapikseļu sensors). Savukārt kamerā WB850F ir izmantota revolucionārā BSI CMOS sensora tehnoloģija, kas vāja apgaismojuma apstākļos samazina attēlu trokšņus un izkropļojumus.

Videokameras Q20 un QF20 Samsung Full HD videokameras Q20 un QF20 ar kameras satvēriena risinājumu Switch Grip 2 ir daudz ērtāk turēt rokā neatkarīgi no tā, kādā leņķī notiek filmēšana. Un modelī QF20 iebūvēts arī Wi-Fi savienojuma atbalsts. Lietotājam ir svarīgi, ka videokamera QF20 aprīkota ar Wi-Fi atbalstu, jo uzņemtās fotogrāfijas tad iespējams gan augšupielādēt dažādās interneta vietnēs, gan arī, izmantojot funkciju Auto Backup, ātri un droši saglabāt datorā. Tehnoloģija Switch Grip kopā ar G-magnētisko sensoru nodrošina, lai neatkarīgi no kameras satvēriena pozīcijas LCD ekrānā redzamais attēls vienmēr atrastos pareizajā virzienā.

Samsung Series 7 monitori Otrās paaudzes Series 7 Smart Station apvienotas HD monitora un bezvadu dokstacijas funkcijas, kas papildus ierastajām savienojumu iespējām ar klēpjdatoriem, galddatoriem, dažādām perifērijas un audio/video ierīcēm piedāvā arī iespēju savienot to ar viedtālruņiem un planšetdatoriem. Savukārt Series 7 HDTV monitors ir aprīkots ar iebūvētu TV uztvērēju, integrētu Intel WiDi bezvadu ekrānsavienojuma tehnoloģiju un ir savietojams arī ar mobilajām ierīcēm.

Profesionālu krāsu precizitāte un Premium dizains Series 9 monitorā izmantota Samsung profesionālā paneļa tehnoloģija Plane Line Switching (PLS), kas nodrošina vairāk nekā viena miljarda krāsu toņu attēlošanu. Jaunais monitoram ir QHD izšķirtspēja (2560 x 1440), kas ir četras reizes augstāka nekā klasiskajiem HD monitoriem, nodrošinot profesionālas kvalitātes attēlu.

Lūdzu, video:

Ekonomisks multifunkcionālais lāzerprinteris Samsung jaunākajam melnbaltajam daudzfunkciju lāzerprinterim SCX-3405FW ir iebūvēts inovatīvs Eko taustiņš (EcoButton), kas palīdz samazināt kopējās drukas izmaksas pat par 20 procentiem. Jaunajam printerim ir pieejama arī lejupielādējama mobilās drukas aplikācija, kas ļauj pavisam vienkārši veikt izdrukas no mobilajām ierīcēm, piemēram, mobilajiem tālruņiem vai planšetdatoriem. Printera SCX-3405FW drukas ātrums ir 20 lapu minūtē, kā arī tas nodrošina faksa, skenera un kopētāja funkcijas.

Virtuves elektronika Samsung O’table

Pirms apskatām gudras burbuļus veidojošas veļas mazgājamās mašīnas, dizaina ziņā piemīlīgus superspējīgus ledusskapjus, jāteic, ka NEXT eksperta ovācijas izpelnījās ļoti simpātiska, taču tehniski elementāra un sen zināma iekārta. Manas acis un sirds līksmoja par apgāztam pirmās paaudzes iPod Nano līdzīgu elektrisko plītiņu jeb induktīvo paneli Samsung O’table. Domāju, arī mēs Latvijā par to vēl dzirdēsim, taču par lētu vasarnīcās un lauku mājās izmantojumu plītiņu zupas uzsildīšanai to gan nevar uzskatīt, jo tās cena ap 300 eiro ir vismaz četrreiz lielāka nekā konkurentu ražojumiem, taču tās dizains ir tiesam ko vērts! Protams, neko jaunu induktīvo paneļu konstrukcijā korejieši nav izveidojuši, kā arī O’table spēj saprast, vai uz tās vienīgās sildvirsmas ir vai nav uzlikts zupas katls, var to ātri uzsildīt vai uzturēt konstantu temperatūru. Jaukā plītiņa pieejama ar korpusu piecās atšķirīgās krāsās.

Eco Bubble

Samsung jaunākās Eco Bubble sērijas veļas mazgājamās mašīnas saskaņā ar 2011. gadā ieviesto jauno energoefektivitātes marķējumu patērē mazāk elektroenerģijas nekā A+++ kategorijas modeļi. Samsung veļas mašīnas ar Eco Bubble tehnoloģiju spēj efektīvi izmazgāt drēbes pat vēsākā ūdenī. Samsung Eco Bubble serijas veļas mazgājamās mašīnās ir iestrādāts īpašs modulis – burbuļu ģenerators –, kas mazgāšanas ciklā mašīnas tvertnē iepilda lielu apjomu gaisa un ūdens burbuļu, tādējādi ātrāk izšķīdinot mazgāšanas līdzekli. Tas savukārt palīdz mazgāšanas līdzeklim pat vēsākā ūdenī ļoti efektīvi iekļūt auduma šķiedrās un nodrošināt teicamu mazgāšanas kvalitāti. Augstāku energoefektivitāti nodrošina arī veļas mazgājamās mašīnās iebūvētais digitālā invertora motors. Šis jaunais bezkolektoru dzinējs ir ievērojami uzticamāks un ilgmūžīgāks, tādēļ motora sastāvdaļām tiek dota 10 gadu garantija.

Ar apakšpusē iebūvētu saldētavu

Samsung radījis jaunu ledusskapja modeli G-Series Wide Combi, kas ir teicams izvēles variants, ja vēlaties iegūt neliela izmēra ledusskapi ar lielu tā apakšpusē iebūvētu saldētavu. Jaunā ledusskapja izstrādē izmantotās inovācijas:

Augstas ietilpības saldētava ar 440 litru ietilpību. Eco Slim tehnoloģija, kas palielina ledusskapja ietilpību, nepalielinot iekārtas fiziskos izmērus. Ledusskapī iekļautā Samsung Smart Eco sistēma izmanto dažādas sensoru tehnoloģijas un kompresoru, kas pats regulē savu darbību, lai tā būtu maksimāli efektīva. Samsung ledusskapjos izmantotais digitālā invertora kompresors nodrošina efektīvāku dzesēšanas procesu, samazina elektroenerģijas patēriņu, kā arī ir ļoti kluss. Digitālā invertora kompresoram tiek nodrošināta 10 gadu garantija.

Jaunais ledusskapis H-Series HM12

Ledusskapī HM12 ir iekļauti vairāki jauni risinājumi, kas palielina tā ietilpību, turklāt tam ir arī uzlabota siltumizolācija, plānākas korpusa sieniņas un A++ līmeņa energoefektivitāte. Jaunais H-Series ledusskapis ir aprīkots arī ar iekšējo LED apgaismojumu, jaunu ārējo LCD skārienekrānu un uzlabota dizaina produktu glabāšanas kastēm un plauktiem.

Ar nepacietību gaidīsim aplūkotos Samsung izstrādājumus veikalu plauktos arī Latvijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko