Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Labākās stratēģiju tradīcijas jaunā gaismā

Jaunajā daļā klasiskos RTS žanra elementus ir aizstājuši RPG elementi. Neesiet pārsteigti, bet, šoreiz nebūs iespējams būvēt ražotnes vai tehniku. Lai gan dažus tas var mulsināt, bet ilgāk risinot spēles notikumus, kļūst skaidrs, ka šis izstrādātāju lēmums ir bijis drosmīgs un arī veiksmīgs. Spēles process tiek balstīts uz izaicinājumiem bagātu misiju pildīšanu, kurās soli pa solim turpināsiet pilnveidot savu varoņu izaugsmi. Noteikti iepriecinās iespējas pašiem izmantot savu varoņu ekipējuma un prasmju uzlabošanu, kas atgādina RPG žanra elementus.
Iespējams, šā gada sākums jau ir sarūpējis labāko reālās laika stratēģijas titula īpašnieku, kura pozīcijas būs visnotaļ grūti apdraudēt. Ņemot vērā Warhammer 40K projekta sērijas panākumus, jāteic, ka gan šī žanra, gan projekta cienītāji šoreiz nebūs vīlušies.

Jaunais projekts izstrādāts atbilstoši visām mūsdienu grafisko tehnoloģiju normām. Dažāda līmeņa tehniskā nodrošinājuma īpašniekiem būs iespēja pielāgot spēles iestatījumus savām iespējām. Kā jau tas bija gaidāms, projekts ir labi nostrādāts, izskatās lieliski un ir pietiekami optimizēts, lai nebūtu kārtējo reizi jādodas uz datorsalonu pēc jaunām komponentēm.

Dažiem spēles process varētu atgādināt arī THQ izdoto projektu Company of Heroes. Būtības arī Dawn of War II ir veidots, lai izskaustu neadekvātās un nekontrolējamās karavīru masas un disciplinētu spēlētāju rūpīgi un apdomīgi pieņemt lēmumus. Šoreiz katram komandas biedram ir liela nozīme misijā, tāpēc spēle būs garāka un nāksies kārtīgi nopūlēties. Jāpiebilst, ka šī daļa nepiedāvā spēles progresa saglabāšanu misijas laikā. Tas iespējams tikai starp misijām.

Tiek piedāvāti arī vairāki daudzspēlētāju režīmi, no kuriem viens pieejams arī kampaņas laikā, bet pārējos varēsiet izmantot individuālajās misijās. Diemžēl, spēlējot kampaņu tīklā, iegūtie labumi tiks nodoti tikai spēles veidotāja pārziņā. Spēlējot individuālās misijas, varēsiet izvēlēties arī citas varoņu rases — Orks, Eldar vai Tyranid. Visinteresantāk cīnīties tieši trīs pret trīs režīmā, kurā var arī pievienot datorpretiniekus.

***

Vērtējums

Vizuālais noformējums   9,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums         9

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība                       9

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process               9,5

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība         8,5

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums       9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko