Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lidojošais foto-video robots (video)

Tas, ka profesionālā aerofotogrāfija ir dārgs prieks, neliedz foto un video entuziastiem sapņot par iespēju pacelt savu kameru virs koku galotnēm. Ja atceramies, tad pirms gada publicējām fotostāstu par KAP (Kite Aerial Photography), kur tiek fotografēts, izmantojot īpaši pielāgotu lidojošo pūķi. Kellijas Zigleres un viņas vīra tehnoloģiskais projekts – Eye3 aerofotogrāfijas (arī aerovideogrāfijas, ja vēlaties) robothelikopters – amatieru aerofotogrāfiju var pacelt jaunā līmenī.

Pūķis ir viena lieta, bet helikopters – jau pavisam cita. Jo īpaši, ja tas ir jaudīgs sešmotoru aparāts, kurš spēj pacelt gaisā līdz pat 4,8 kilogramu smagu foto vai filmēšanas aparatūru! Pat gadījumā, ja divi no motoriem iziet no ierindas, Eye3 ar visu tā vērtīgo kravu spēj piezemēties, un nebūt ne ar 9,8 m/s2 paātrinājumu :)

Eye3 aprīkots ar magnetometru, barometru, gps un bortdatoru, kurš ļauj pirms foto vai video sesijas GoogleMaps ieprogrammēt lidojuma maršrutu.

Ierīce ir vairāku gadu eksperimetnu rezultāts, un tās radītāji Kellija Ziglere un viņas vīrs gatavojas šo pavasar laist to ražošanā (izskatās, ka nepieciešamā naudas summa šim mērķim ir savākta)

Lūdzu, video:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko