Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Masu iznīcināšanas ierocis vienā personā

Kārtīgu virtuālo tesiņu mums atkal piedāvā slavenais spēļu izdevējs Activision, kas, sadarbojoties ar Kanādas izstrādātājiem, radījis plaša mēroga action žanra pārstāvi Prototype, kas iekaros visu šī žanra cienītāju sirdis. Līdzīgi _Hulk: Ultimate Destruction, _tas dod rīcības brīvību un patiesi vērienīgas kaujas.

_Prototype _galvenā varoņa likteni izšķīris kāds ģenētiski veidots vīruss. Vēloties noskaidrot atbildīgos, Alekss Mersers kļūst par neapturamu "kara mašīnu", kam atšķirībā no līdzīgiem projektiem atriebi nekas neierobežo. Spēles būtība ir rast atbildes nebeidzamās kaujās, iznīcinot gandrīz visu — sākot ar civiliedzīvotājiem un beidzot ar tankiem. Jau sākumā kļūst skaidrs, ka šeit katram būs iespēja izpausties pēc sirds patikas. Slavējama ir izstrādātāju nopietnā pieeja spēles procesam, jo zem šķietami banālajiem slaktiņiem slēpjas visnotaļ plaša un interesanta varoņa izaugsmes sistēma ar plašu prasmju un iespēju klāstu. Spēle ir veidota divās lielās daļās — viena ir projekta galvenā sižetiskā līnija, bet otra ietver papildu uzdevumus un slēpto objektu meklēšanu. Tādējādi būs iespēja iegūt dažādas priekšrocības pār pretiniekiem. Šī daļa ir ļoti būtiska evolūcijas punktu krāšanai, kas nodrošinās izaugsmi. Savdabīga ir varoņa atmiņu ķēde, kas veidojas no pārmantotām pretinieku atmiņām, un liks padomāt par nākamo rīcību. Tik daudz labu vārdu nevar veltīt projekta vizuālajam un skaņas noformējumam. Pirmkārt, _Prototype _piedāvā ļoti maz vizuālo un skaņas iestatījumu. Otrkārt, ņemot vērā aktīvo objektu milzīgo daudzumu, izstrādātāji ir krietni ierobežojuši izšķirtspējas pieejamību ar 256 un 320 MB videokartēm. Savukārt, 512 un 1024 MB videokaršu īpašniekiem būs problemātiski darbināt šo spēli augstas izšķirtspējas režīmos. Salīdzinot, piemēram, _GTA IV _aktīvo objektu daudzumu, _Prototype _to pārspēj vismaz 10 reižu. Tādēļ, ja vēlaties baudīt visus labumus, teiksim, 1680x1050 punktu izšķirtspējā, būs nepieciešams izcili jaudīgs dators. Prototype ir viena spēlētāja spēle, kas ieinteresēs _Devil May Cry, Assasins Creed, GTA, LA: True Crime _cienītājus. ***

Vērtējums


Vizuālais noformējums 6,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 6,5

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 7

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 9,5

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 9

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko