Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Microsoft demonstrē Windows 8

Anaheimā (Kalifornija, ASV) notiekošās Microsoft BUILD konferences galvenais notikums neapšaubāmi ir nākamās Windows OS versijas – Windows 8 izrādīšana publikai.

Galvenā Windows 8 ideja ir un paliek sava veida monoteisms – ierīces var būt daudzas un dažādas, bet Windows ir viens.

Dažādu ierīču atšķirīgās prasības grafiskā interfeisa jomā Microsoft atrisinājis, izveidojot divas "paralēlās pasaules" – papildu tradicionālajam Windows OS interfeisam iespējams pārslēgties uz Metro interfeisu, kurš pielāgots skārienvadībai. Kas būtiski, OS paliek ir viena un tā pati.

Tādējādi, viss, kas darbojas uz galddatora, darbosies arī planšetē (vismaz, teorijā). Microsoft ieguldījis lielu darbu sistēmas optimizēšanā, un rezultātā OS prasa tikai 210 MB operatīvās atmiņas un spēj darboties pat uz pirmās paaudzes netbūkiem, par jaunākiem un jaudīgākiem datoriem nemaz nerunājot.

No programmu savietojamības viedokļa, visas Windows 7 aplikācijas darbosies arī Windows 8.

Jaunā OS spēs darboties ne vien uz Intel un AMD, bet arī uz ARM procesoriem, kas nozīmē to, ka to būs iespējams lietot uz praktiski jebkuras ierīces.

Viens no būtiskākajiem jaunās OS uzlabojumiem ir ātrums – Windows 8 ielādējas "mazāk, kā astoņās sekundēs".

Līdzīgi, kā to izdarījusi Apple ar savu Mac AppStore, arī Microsoft pāries uz programmu izplatīšanu ar Windows App Store starpniecību, kas nozīmē, ka nemaz nav jāgaida ilgs laiks, lai no veikalu un mūsu pašu plauktiem pazustu CD/DVD ar programmatūru.Ja paskatāmies vēl tālāk, tad optiskais dzinis pazudīs arī no pašiem datoriem un kļūs par tādu pašu eksotiku, kā perfokartes, kasetes, Floppy Drive, SyQest, optiskie diski un citas gadu izteiksmē nebūt ne tik tālas datorpasaules reālijas. Pie tam tas, visticamāk, notiks straujāk, nekā likās agrāk – mēs visi taču vēlamies plānus un vieglus datorus (disclaimer: netbūks NAV dators), kuru radīšanai industrija šobrīd velta pamatīgas pūles un līdzekļus.

Ja nu esam izmēģinātkāri un pietiekami drosmīgi, lejupielādējam izstrādātājiem paredzēto Windows 8 versiju.

Ja nevēlamies rikēt - gaidām nākamā gada rudeni.

Tiem, kuri vēlas Windows 8 tagad un tūlīt, NEXT iesaka to instalēt, kā minimums, atsevišķā cietā diska partīcijā, bet vislabāk uz pavisam cita datora, nevis tā, kurš ir jūsu pamata darba un atpūtas rīks – OS vēl ir salīdzinoši agrā izstrādes stadijā, un viss kaut kas var gadīties, un neviens par to atbildību neuzņemsies.

Ticamība, ka uz Windows 8 strādās jūsu iemīļotā kritiski svarīgā utilīta, kuru ik dienas izmantojat kopš Windows 98 laikiem, nav liela :).

Jāpiebilst, ka ARM procesoriem paredzēta versija pagaidām pieejama nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko