Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Nākamnedēļ – E-prasmju nedēļa Eiropā

Vakar Briselē, piedaloties augsta līmeņa Eiropas Komisijas politiķiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) industrijas vadītājiem un sociālajiem partneriem no visām ES dalībvalstīm, svinīgi tiks atklāta E-prasmju nedēļa 2012. Eiropas E-prasmju nedēļā iesaistījušās 36 valstis, tostarp Latvija, kurā aktivitātes notiks no 26. līdz 30. martam.

Šogad Eiropas E-prasmju nedēļas uzmanības centrā ir e-prasmju efektīva izmantošana nodarbinātībai un personiskai izaugsmei, sekmējot IKT rīku veiksmīgu pielietošanu izglītībā un jauniešu motivēšanā izvēlēties IKT karjeras. E-prasmju nedēļas projekta mērķis ir veicināt sabiedrībā apziņu, ka arvien vairāk paaugstinās elektronisko prasmju nozīme dzīves kvalitātes uzlabošanā mūsdienu sabiedrībā, kā arī pieaug pieprasījums pēc augsta līmeņa IKT praktiķiem.

„Digitālajā laikmetā, kādā dzīvojam pašreiz, e-prasmes ir vitāli svarīgas ne tikai, lai socializētos ar cilvēkiem vai ātri izlasītu jaunākās ziņas, bet arī, lai iegūtu kvalitatīvu izglītību un palielinātu konkurētspēju darba tirgū. Tieši tāpēc ir liels prieks, ka E-prasmju nedēļas aktivitātes jau trešo gadu pēc kārtas notiks arī Latvijā. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kā vadošā IKT nozares asociācija aicina ikvienu iedzīvotāju aktīvi izmantot E-prasmju nedēļas sniegtās iespējas, par kurām vislabāk būs iespējams uzzināt E-prasmju nedēļas atklāšanas pasākuma laikā, 26. martā – interneta tiešraidē no ES Mājas”, saka Signe Bāliņa, LIKTA prezidente.

Eiropas E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības organizētās masu informatīvās kampaņas European e-skills week 2012 ietvaros, demonstrējot e-prasmju nozīmi darbā un karjeras attīstībā. Kampaņu organizē Eiropas Savienības Uzņēmējdarbības un Rūpniecības Direktorāts (DG Enterprise and Industry) ciešā sadarbībā ar Digital Europe un European Schoolnet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko