Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Nedēļas skaitlis: 75% Latvijas interneta lietotāju nevēlas maksāt par personas datu drošību

Lielākā daļa interneta lietotāju ir ieinteresēti savas digitālās informācijas aizsardzībā. To apstiprina uzņēmuma A. W. Olsen & Partners 2012. gada septembrī pēc Kaspersky Lab pasūtījuma veiktais pētījums. Saskaņā ar aptaujas datiem 94% Latvijas respondentu aizsargā savus datorus no kaitīgajām programmām un citiem tiešsaistes apdraudējumiem. Jautājums ir, cik lielā mērā lietotāji ir informēti par aizsardzības risinājumu efektivitāti: pētījums liecina, ka 75% Latvijas iedzīvotāju nav maksājuši par savos datoros pašlaik instalēto antivīrusu programmatūru.

Jāpiebilst, ka tagad tirgū tiek piedāvāts daudz bezmaksas risinājumu, kuriem, kā zināms, ir visai ierobežota funkcionalitāte. Situācija ar komerciālajiem risinājumiem būtiski atšķiras: izstrādes uzņēmumi rada kompleksus risinājumus, kuros bez standarta aizsardzības no kaitīgajām programmām ietilpst arī nepieciešamie papildu rīki – ugunsmūris, aizsardzība pret surogātpastu, inficētu un pikšķerēšanas tīmekļa vietņu filtri un daudz kas cits. Tieši šie moduļi, kuru nav bezmaksas risinājumos, sniedz reālu drošību visparastāko lietotāja darbību laikā: pārlūkojot tīmekļa vietnes, sazinoties sociālajos tīklos un veicot finanšu operācijas internetā.

Maksimāli efektīva aizsardzības risinājuma, kāds ir, piemēram,Kaspersky Internet Security 2013, gada licences maksa ir ievērojami mazāka nekā maksājumi par interneta lietošanu tādā pašā laikposmā. Turklāt komerciālo programmu izstrādātāji piedāvā dažādas iespējas ietaupīt, piemēram, iegādājoties drošības paketes īsākam laikposmam. Šie risinājumi pārspēj bezmaksas analogus ne vien aizsardzības kvalitātes (ko apstiprinaneatkarīga testēšana), bet arī funkcionalitātes ziņā. Nepārtraukti pieaugošais apdraudējumu skaits rada nepieciešamību likt lietā kvalitatīvu lietotāja vissvarīgākās informācijas daudzlīmeņu aizsardzību, tostarp izmantojot kompleksas tehnoloģijas, piemēram,Kaspersky Labizstrādāto sistēmuSafe Moneytiešsaistes maksājumu aizsardzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko