Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nīderlandē Apple pieprasa visu Samsung Galaxy produktu aizliegumu EU

Apple tiesvedība pret Samsung Nīderlandē izrādījusies krietni lielāka apjoma, nekā Vācijā: tiek prasīts visu Galaxy viedtelefonu un planšetdatoru importa un tirdzniecības aizliegums EU, kā arī jau izplatīšanas tīklā atrodošos ierīču atsaukums.

Kā ziņo Webwereld, Apple Hāgas apgabaltiesā pieprasījusi iejaukšanos visu Samsung Galaxy produktu importa izplatīšanas un tirdzniecības aizliegumu EU.

Prasības pamattekstā nosaukti viedtelefoni Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II un planšetes Galaxy Tab 7 un 10.1, bet piezīmēs piemetināts, ka arī Gio, Nexus, 551, Europa, Apollo un Mini, domājams, pārkāpj vienu vai vairākus Apple patentus.

Tādējādi Apple prasības Nīderlandē ir krietni apjomīgākas, nekā tas bija Vācijā, kur tiesa nosprieda līdz lietas tālākai izskatīšanai 25. augustā aizliegt Galaxy Tab 10.1 tirdzniecību Vācijā (iesākumā spriedums attiecās uz visu EU, izņemot Nīderlandi, taču tad tika mainīts).

Kā ziņo Canalys analītiķis Edvards, prasības apmierināšanai Nīderlandē draud ar daudz smagākām sekām Samsung, jo caur Nīderlandi tiek nodrošināti, kā minimums, 28 Samsung izplatīšanas kanāli, un patiesībā šāds lēmums nozīmētu spēlītes beigas priekš Samsung Eiropā (game over for Samsung in Europa).

Ņemot vērā prasīto jau izplatīšanas kanālā esošo ierīču atsaukumu, iemesls satraukties ir arī Samsung izplatītājiem un mazumtirgotājiem.

Hāgas apgabaltiesa lietu izskatīs šī gada 15. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko