Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Patentu kari: Apple norauj stopkrānu Motorola lietās

Apple iesniegusi tiesai lūgumu apturēt patentu strīdu ar Motorola Mobility izskatīšanu līdz brīdim, kāmēr tiks pabeigts Google un Motorola darījums.

Par pamatu šādai prasībai Apple juristi min Motorola tiesiskā stāvokļa (prudential standing) zaudēšanu, Google iegādājoties Motorola – Appleprāt, Motorola ir zaudējusi patstāvīgas tiesības uz tai piederošajiem patentiem, bet Google, savukārt, vēl tās nav ieguvusi (Google un Motorola darījums noslēgsies šī gada beigās vai nākamā gada sākumā).

Apple uzskata, ka nav jēgas šobrīd turpināt abus strīdus (Apple pret Motorola un Motorola pret Apple), jo, neatkarīgi no to iznākuma, tiem nebūs nekādu seku – Motorola nodevusi visas savas patentu tiesības Google un šī iemesla dēļ nevar celt prasību tiesā par pret šiem patentiem vērstiem pārkāpumiem no Apple puses un prasīt kompensācijas vai cita veida ieguvumus – patenti tai vairs nepieder. Savukārt, Google vēl pagaidām nevar atbildēt par Motorola pārkāptajiem (Appleprāt) patentiem, jo darījums vēl nav noslēdzies.

Sīkāka informācija ŠEIT>

Interesanti, ka viens no viedokļiem Google - Motorola darījuma lietā ir tieši saistīts ar Motorola tiesvedībām patentu jautājumos, proti, Google par jebkuru cenu vēlējās iegādāties Motorola PIRMS tā zaudē intelektuālo īpašumtiesību tiesvedībā ar Microsoft (kas sāka izskatīties visai ticami) un piekrīt maksāt jelkādu kompensāciju par pārdotajiem tālruņiem (kā tas ir gadījumā ar HTC). Iemesls – ja Motorola, kurai, kā zināms, ir liels mobilo tehnoloģiju patentu portfelis, piekristu maksāt Microsoft, tas gandrīz automātiski nozīmētu, ka jāmaksā ir jebkuram Android telefonu ražotājam, jo, ja reiz pat Motorola nespēj sevi aizstāvēt patentu frontēs, tad citu izredzes ir pavisam niecīgas. Šāda notikumu attīstība būtu ārkārtīgi nevēlama Android nākotnei mobilajā industrijā.

Tā vai citādi, gaidām, ko atbildēs Motorola un tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko