Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Patentu kari: jauns cēliens Apple pret Samsung lietā, tiesnesis pasmaida par Oracle aplēstajiem zaud

Pēdējā laikā patentu kari norisinās tik aktīvi un tik daudzās ģeogrāfiski un juridiski atšķirīgās vietās, ka par kādām visaptverošām tendencēm par labu vienai vai otrai pusei runāt ir pāragri. Daļā gadījumu redzam "izlūkošanu ar kauju", jo iesaistītajām pusēm un arī tiesām nav iepriekšējas pieredzes šāda vēriena intelektuālā īpašuma aizsardzības procesos.

Apple ar mainīgām sekmēm turpina cīnīties ar Samsung, un nule uzsākusi jaunu procesu Vācijā pret Samsung Galaxy SII un deviņiem citiem viedtelefoniem.

Pa to laiku sarosījusies uz bankrota sliekšņa esošā Kodak, kura iesūdzējusi tiesā Apple un HTC par īpašumtiesību aizskārumu. Tiesa, ļoti iespējams, ka tas ir kompānijas mēģinājums pēc iespējas "uzsist cenu" savam patentu portfolio un izdevīgi pārdoties kādam no IT pasaules milžiem.

Krietni ieilgušā Oracle pret Google procesa tiesnesis Viljams Alsups visai ironiski norādījis Oracle, ka kompānijas aprēķinātā 6,1 mljrd par Java licences pārkāpumiem (resp., nozagšanu) Android ir "stratosfēriski augsta" un 100 miljoni ir daudz reālāka summa. Elisons atgriezās ar 2 miljardu aprēķinu, taču arī uz to tiesnesis atbildēja, ka zaudējumu noteikšanā tiek izmantota nepareiza metodloģija.

Kā jau parasti – laiks rādīs…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko