Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Patentu kari: Microsoft slēdz Eiropas distribūcijas centru Vācijā

Microsoft, vairoties no ar patentu tiesvedībām saistītiem riskiem, nolēmusi slēgt Vācijā izvietoto Eiropas programmatūras distribūcijas centru un pārcelt to uz Holandi.

Šāda loģistikas centra dislokācijas maiņa saistīta ar patentu tiesvedību ar Motorola, ziņo Reuters.

Microsoft preses pārstāvis Tomass Baumgartners to komentē šādi: "Mēs labprātāk paturētu mūsu Eiropas distribūcijas centru Vācijā, kur tas ir atradies daudzu gadu garumā. Par nožēlu, patentu tiesvedības ar Motorola iespējamo konsekvenču dēļ risks ir pārāk augsts." (We would have preferred to keep our European distribution center in Germany, where it has been for many years. But unfortunately the risk from disruptions from Motorola's patent litigation is simply too high).

Motorola pret Microsoft tiesas sēde paredzēta 17. aprīlī, un strīdus ābols ir atsevišķi Motorola piederoši, bet vienlaikus arī ETSI standartos iekļauti patenti H.264 video kompresijas metodē, kura izmantota gan Windows 7, gan Microsoft spēļkonsolē Xbox 360.

Kā zināms, Vācija ir viena no centrālajām patentu karu norises vietām tās salīdzinoši vienkāršā un ātrā intelektuālā īpašuma tiesvedības procesa dēļ – tur, salīdzinot ar citām jurisdikcijām, var ļoti ātri panākt būtiskus ierobežojumus produktu izplatīšanai Vācijas teritorijā un, ja tur atrodas visas Eiropas reģionālais distribūcijas centrs, tad šāds tiesas noteikts ierobežojums nekavējoties skartu kompānijas biznesu visā Eiropā. Holande šai ziņā ir drošāka vieta, jo tur slieksnis, pie kura tiek aizliegta produkta izplatīšana ir krietni augstāks.

Microsoft un Apple ir vērsušies Eiropas komisijā ar lūgumu izskatīt Motorola visai agresīvo standartos iekļauto patentu izmantošanu patentu tiesvedībās neatbilstoši FRAND principiem, un, spriežot pēc Eiropas Komisijas viceprezidenta Almunjas teiktā, pastāv visai liela ticamība, ka EK šādu izmeklēšanu patiešām arī veiks.

Laiks rādīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko