Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Patentu kari: Motorola Vācijā izņem no tirdzniecības virkni telefonu un visas planšetes

Arvien apšaubāmāka kļūst Google 12,5 miljardu Motorola iegādes darījuma lietderība – tā vietā, lai ar Motorola patentu portfeli aizstāvētu Android nometni patentu karos, izrādās, ka Motorola nespēj aizstāvēt pat pati sevi.

ziņo IP speciālists Florians Millers, Motorola Vācijā izņēmusi no tirdzniecības un interneta vietnes lielāko daļu viedtelefonu un visas planšetes. Iemesls – patentu kari ar Microsoft un Apple, kuros nebūt nevedas tik gludi, kā nu jau pašai Google piederošajai Motorola gribētos.

Lai arī tieši Motorola pirmā iesūdzēja Microsoft (Manheimā, 2011. gada vasarā) un Apple (Manheimā, jau 2011. gada pavasarī)vācu jurisdikcijas tiesās, cerot uz šai valstī tik (salīdzinoši) viegli dalītajiem tirdzniecības aizliegumiem un no citām jurisdikcijām atšķirīgo FRAND patentu traktējumu, gaidīto konkurentu ierīču tirdzniecības aizliegumu vietā tagad nākas atkāpties.

Līdzīgi, cerot uz Vācijas tiesu ātrumu un īpatnībām, darīja Samsung, taču arī Korejiešiem šī gada laikā nav izdevies gūt panākumus patentu karā ar Apple Vācijas tiesās.

Nu, ko – ja tā turpinās un Google neatrod veidu, kā risināt arvien augošās Android izmantotā IP problēmas, tad šī, starp citu, var būt Microsoft lielā iespēja mobilo platformu frontē.

Laiks rādīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko