Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Patentu kari: tiesa aizliedz Galaxy Tab izplatīšanu ASV, Samsung, protams, pārsūdz

ASB apgabaltiesas tiesnese Lūcija Koha apmierināja Apple prasību aizliegt Samsung Galaxy Tab 10.1 izplatīšanu ASV teritorijā līdz lietas izskatīšanai tiesā. Aizliegums sāksies spēkā pēc tam, kad Apple iemaksās 2,6 miljonu USD drošības naudu, no kuras nāksies šķirties, ja tālākā tiesas procesā Samsung pierāda, ka nav pārkāpuši Apple īpašumtiesības.

Lai arī Samsung ir tiesības konkurēt, tai nav tiesības konkurēt negodīgi, pārpludinot tirgu ar produktiem, kuros pārkāpti citiem piederoši patenti, tiesneses spriesto atreferē aģentūra REUTERS.

Skaidrs lieta, ka Samsung šo lēmumu jau ir pārsūdzējusi(pdf).

Ja nepaveiksies, tad, visticamāk, korejiešu kompānija rīkosies līdzīgi, kā Vācijā, kur pēc oriģinālā Galaxy Tab 10.1 aizlieguma tiek izplatīts modificēts planšetes modelis 10.1N.

Kā jau ierasts, Samsung savos komentāros spēlē patentu sistēma kā šķērslis inovācijai kārti:Should Apple continue to make legal claims based on such a generic design patent, design innovation and progress in the industry could be restricted.

Laiks rādīs. Samsung augsti stāvoši avoti ir neoficiālās sarunās norādījuši, ka patentu kari ar Apple kompānijai ir pa prātam, jo ceļ tās pamanāmību un popularitāti, ko, protams, nevar noliegt. Lai arī patentu tiesvedības procesi izmaksā ļoti dārgi, arī plašu publicitāti neviens par velti nedod.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko