Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pētījums: Teju katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vēlētos lielāku interneta ātrumu

Teju katrs otrais jeb 45% Latvijas iedzīvotāju vēlētos, lai viņiem pieejamais interneta ātrums atsevišķos gadījumos būtu lielāks. Aptuveni trešā daļa aptaujāto gan nezināja nosaukt sev pieejamo interneta ātrumu, liecina Baltcom un Data Serviss veiktais pētījums.

Kopumā sev pieejamo interneta ātrumu pozitīvāk vērtē sievietes – katra otrā aptaujātā atbild, ka pieejamais interneta ātrums viņu pilnībā apmierina; kamēr vīriešu vidu šis rādītājs ir 40%.

Taujāti par priekšstatiem, kas ietekmē interneta ātrumu, lielākais vairums respondentu norādīja, ka, viņuprāt, visvairāk interneta ātrums ir atkarīgs operatora. Tomēr otra puse respondentu pauda izpratni arī par to, ka interneta ātrumu ietekmē gan datora modelis, tīkla karte, cietā diska datu rakstīšanas ātrums, bezvadu rūtera modelis, gan tīkla noslodze noteiktos diennakts laikos.

Primāri lielākā daļa (74%) Latvijas iedzīvotāju internetu izmanto, lai lasītu ziņas un dažādus jaunumus portālos un lai rakstītu vai lasītu elektroniskā pasta vēstules. Tikmēr 60% interneta lietotāju mājās lieto Skype vai kādu citu tiešsaistes sarakstes vai telefonsakaru pakalpojumu, vēl 57% internets nepieciešams, lai izmantotu sociālos tīklus.

Tikmēr tikai katrs otrais aptaujātais izmanto internetu, lai iepirktos un veiktu maksājumus, kamēr caurmērā 36% internets nepieciešams, lai lejupielādētu dažādus failus (filmas, mūziku, dokumentus u.c.).

Aptaujā Latvijas iedzīvotāji norāda, ka kvalitatīvu interneta pakalpojumu raksturo interneta stabilitāte (54%) un ātrums, kas nodrošina lietotāja vajadzības (36%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.10.2024

Marmora biste ir vērtīgāka nekā ģipša biste, tomēr tās abas sit pušu silikona biste.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko