Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Samsung pētījums apliecina, ka 3D nogurdina

Kā liecina Journal of Vision pubicētais pētījums, kurš veikts ar Samsung R&D budžeta finansējumu, bažām par to, ka 3D satura skatīšanās ir papildus slodze redzei un smadzenēm, un izraisa nogurumu.

Pētījumu veica Berkelejas Universitātes (Kaliornija, ASV) zinātnieki un konstatēja, ka testa dalībnieki, kuri skatās 3D video, ātrāk sūdzas par nogurumu, nekā tie, kuri skatījās "parastu" 2D.

Kā viens no galvenajiem redzes noguruma iemesliem tiek minēta neatbilstība starp plaknu ekrānu un telpisku attēlu, kā arī ekrāna tuvums.

Pētījuma gaitā dažādās distancēs tika demonstrēti 2D un 3D video, pēc kuru noskatīšanās pētījuma dalībniekiem bija jāatbild uz redzes noguruma testa jautājumiem. Būtiskākā atšķirība starp 2D un 3D video skatīšanos no redzes viedokļa ir tā, ka 2D video punkts, uz kuru fokusējam redzi, arvien ir vienā un tai pašā attālumā no mums, savukārt, 3D video gadījumā šis attālums nemitīgi mainās.

Otrā pētījuma daļā tika specifiski pētīta 3D attēla skatīšanās, un tika konstatēts, ka skatīšanās no lielākas distances nogurdina mazāk, nekā, ja skatāmies 3D TV tiešā tuvumā.

Pētījumā tika secināts, ka atšķirības redzes nogurdināšanā starp 3D un 2D nav kritiskas, tomēr ir ievērojamas.

Tā, lūk, Samsung pats par savu naudu ieguvusi apliecinājumu tam, ka 3D TV skatīšanās ir nogurdinoša. Cerams, ka kompānijas inženieri atradīs veidu, kā vismaz daļēji šo 3D TV skatītāja smago nastu padarīt vieglāku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko