Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Satiksmes ministrija airBaltic biznesa plānu uzskata par reālu

airBaltic prezentētais biznesa plāns ir ļoti reāls – piesardzīgs un balstīts uz rūpīgu risku izvērtējumu.

„Plāns ir labs un Satiksmes ministrija kā valsts kapitāla daļu turētāja raudzīsies, lai tas tiktu sekmīgi īstenots un pēc 2014. gada airBaltic atsāktu pelnīt,” pēc iepazīšanās ar to uzsver Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Izstrādātais plāns paredz airBaltic ilgtspējīgu attīstību, modernizējot floti, uzlabojot ieņēmumus, samazinot izmaksas un uzlabojot maršrutu tīklu.

Kopumā lidsabiedrības darbības rezultāti uzlabosies par 330 miljoniem latu piecu gadu periodā no 2012.-2016.gadam. Lai nodrošinātu regulāru atskaiti par padarīto, uzņēmuma valde reizi ceturksnī informēs padomi par sasniegto progresu.

Kopš pērnā gada nogales airBaltic galvenais akcionārs ir valsts ar 99.8 % akciju. Aviokompānija nodrošina lidojumus uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS valstīs. Tās maršrutu tīklā paredzēti tālāki uzlabojumi. Tas ir ļoti svarīgi Rīgai kā Baltijas reģiona vienīgajam funkcionējošam aviācijas tranzītmezglam.

Lai īstenotu biznesa plānā paredzētos uzdevumus, šogad no valsts budžeta nav nepieciešams veikt finanšu ieguldījumus papildus jau iepriekš piešķirtajiem 57.6 miljoniem latu. Kā iepriekš minēts, ja airBaltic būs nepieciešami finanšu līdzekļi, tā varēs vērsties Valsts kasē ar lūgumu izsniegt aizdevumu 25 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko