Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Seši Microsoft partneri Latvijā saņem izcilības balvas

Šodien, _Microsoft Latvia _partneru konferencē seši Latvijas IT uzņēmumi ieguva “Microsoft Partneru izcilības balvu 2013”. Konferencē piedalījās gandrīz 200 Microsoft partneru no visas Latvijas, tās ietvaros dalībniekus iepazīstināja ar mākoņskaitļošanas pakalpojumu jaunumiem, aktuālākajām Microsoft partneru biznesa un atbalsta iespējām, Windows 8.1 un citām Microsoft tehnoloģiju novitātēm.

Kā jau katru gadu, konferences galvenais mērķis bija kopīgi atzīmēt panākumus, iezīmēt nākotnes sadarbības ceļus un izprast jaunākās nozares tendences, kā arī iepazīt Microsoft jaunāko produktu un risinājumu izmantošanu kopējās sadarbības stiprināšanā. „Šis gads ir zīmīgs ar Microsoft pāreju uz ierīču un pakalpojumu biznesu, kā arī skaidru četru Microsoft darbības virzienu iezīmēšanu – mākoņskaitļošana, mobilitāte, lielie dati un sociālie tīkli uzņēmuma vidē. Esam gandarīti, ka, pateicoties Microsoft Latvija kuplajam partneru skaitam, kas pārsniedz 650, tostarp 81 zelta un sudraba sertificēti partneri, mums ir lielas izredzes attīstīt visus galvenos Microsoft darbības virzienus,” savā atklāšanas runā uzsvēra Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. Tāpat Microsoft Latvia vadītājs pateicās visiem partneriem par veiksmīgu līdzšinējo sadarbību un skaidrām nākotnes darbības iezīmēm.

Par tradīciju ir kļuvusi ne vien konference, bet arī “Microsoft Partneru izcilības balva”, kuras mērķis ir izcelt tos Microsoft partnerus, kuri aizvadītā gada laikā ir sasnieguši ievērojamu biznesa izaugsmi vai arī īstenojuši projektus, kas ir veicinājuši jaunu tehnoloģiju apgūšanu Latvijas tirgū un Latvijas informācijas tehnoloģiju nozares attīstību kopumā. Šogad balvas partneriem tika pasniegtas sešās nominācijās:

  • Par uzvarētāju nominācijā “Lielapjoma licenču pārdevējs”  atzīts uzņēmums Datakom, kas specializējas IT infrastruktūras risinājumu izstrādē. Microsoft finanšu gada laikā Datakom ir būtiski kāpinājis lielapjoma licenču līgumu ieņēmumus attiecībā pret iepriekšējo gadu.
  • DPA ir saņēmis titulu - Gada partneris „Programmatūras resursu pārvaldībā (Software Asset Management — SAM)”. DPA, kā pirmais aktīvais SAM partneris Latvijā, nepilna gada laikā ir ne vien iekļāvis SAM pakalpojumu savā pakalpojumu klāstā, bet arī veiksmīgi paveicis jau vairākus SAM auditus, tādējādi palīdzot klientiem kontrolēt IT izmaksas, optimizēt esošos līdzekļus, sniedzot savus ieteikumus IT attīstībai uzņēmuma ietvaros.
  • Par veiksmīgu Office tirdzniecības veicināšu LMT Retails & Logistics saņēma „Office pārdevējs mazumtirdzniecībā” nomināciju. LMT Retails & Logistics ir būtiski palielinājis Office programmatūras pārdošanu kopā ar datoru un aktīvi veicinājis  klientu informēšanu par Office plašajām iespējām.
  • Komerccentrs DATI grupa par Windows platformas aktīvu un veiksmīgu popularizēšanu ir saņēmis nomināciju - Gada partneris „Elastīgā darba stila veicinātājs”.
  • Kategorijā „Office 365 partneris” balvu saņēma Belam-Rīga, kas pirmais Latvijā ir ieguvis Cloud Accelarate statusu – noslēdzis visvairāk Office 365 darījumu ar vislielāko klientu skaitu.
  • Datorzinību centrs saņēma atzinības rakstu par „Latvijas atpazīstamības veicināšanu IT risinājumu jomā”. Microsoft vispasaules partneru konferences svinīgajā ceremonijā Datorzinību centrs saņēma atzinību par izcilu risinājumu un pakalpojumu sniegšanu Latvijā. Datorzinību centrs ar lielāko SharePoint risinājumu pēc lietotāju skaita - skolas.lv - ir sniedzis neatsveramu ieguldījumu kvalitatīvā apkalpošanā un ir spožs izcilības piemērs.

Belam komanda ir pateicīga Microsoft Latvia par izteikto atzinību un sagaida pozitīvu sadarbību arī nākotnē. Varam būt gandarīti par paveikto Office 365 ieviešanā Latvijas klientiem, piemēram, Food Union un Latvijas Pašvaldību savienībā. Esam apņēmības pilni turpināt darbu pie mākoņskaitļošanas pakalpojumu ieviešanas un popularizēšanas, nākotnes projektiem telekomunikāciju jomā un biznesa risinājumu izstrādi, lai veicinātu kopējo IT industrijas attīstību un sniegtu ieguldījumu Latvijas ekonomikā”, saka Belam-Rīga valdes priekšsēdētājs Marks Kacs.

Līdz ar iekļaušanos Food Union koncernā, Rīgas piena kombinātam radās nepieciešamība pāriet uz jaunu saziņas platformu uzņēmuma iekšienē un elektronisko dokumentu kopdarbības risinājumu, kas dotu iespēju lietotājiem strādāt no jebkuras vietas. Vienīgais risinājums, kas apmierināja augošās prasības un iekļāvās plānotajos termiņos, bija Office 365 mākoņpakalpojums. Tas vienlaicīgi nodrošināja komunikāciju un sadarbību ar koncerna administratīvo vadību, kā arī ļāva ātri realizēt virkni ģeogrāfiski attālinātu dokumentu pārvaldību. Rīgas piena kombināta risinājums ir pirmais liela uzņēmuma Office 365 ieviešanas projekts Latvijā. Belam-Rīga komandai bija vairāki izaicinājumi – nepārtraucot lietotāju darbu migrēt no Lotus Notes uz Office 365, ieviest lietotāju autentificēšanas risinājumu un SharePoint Online platformu. Pateicoties Belam-Rīga profesionāļu komandai, Office 365 šobrīd ir Food Union galvenā kopdarbības platforma visiem koncerna ģeogrāfiski izkliedētiem uzņēmumiem.

„Jūlijā, Microsoft vispasaules partneru konferencē 2013, saņēmām labākā Microsoft gada partnera titulu, un šodien esam lepni saņemt Atzinības rakstu no Microsoft Latvia par Latvijas atpazīstamības veicināšanu IT risinājumu jomā. Pēdējo gadu laikā esam veiksmīgi īstenojuši apjomīgus informācijas sistēmu izstrādes projektus izglītības un veselības aprūpes nozarēs, ir radīti praktiski un efektīvi lietvedības un projektu vadības risinājumi biznesa klientiem, sākti nozīmīgi zinātniskās pētniecības projekti ar mērķi radīt jaunus produktus un tehnoloģijas,” saka Andris Ķikāns, Datorzinību centra valdes priekšsēdētājs. „Inovācijām ir ļoti būtiska nozīme konkurētspējīgu IT risinājumu radīšanā. Gūtā Microsoft atzinība noteikti palīdzēs mums eksporta aktivitāšu paplašināšanā, kā arī kalpos kā lieliska motivācija turpmākajam darbam,” turpina A. Ķikāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko