Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Skaties tiešraidē: pasaules inovāciju receptes Latvijai

Šodien, 24.oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, viesnīcā Raddison Blu Hotel Latvija, notiek Lattelecom 8.starptautiskā konference „Inovāciju ekonomika 2013. Ideja. Darbs. Rezultāts.”. Konferencē dažādu jomu eksperti un praktiķi rosinās meklēt atbildi uz jautājumu: kādu vēlamies redzēt Latviju nākotnē – viduvēju vai attīstītu? Konferenci atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Savukārt spīkeru vidū būs Somijas izglītības reformu īstenotājs Pasi Šālbergs, Facebook un Google produktu attīstītājs Pols Adamss, Globālā Inovācijas indeksa veidotājs Bruno Lenvins u.c. autoritātes inovāciju jomā.

Konferences tiešraidi visas dienas garumā ikviens varēs vērot Lattelecom interneta televīzijā www.lattelecom.tv/tiesraide/konference un Lattelecom Interaktīvās TV 113.kanālā (abonentiem). Interneta televīzijā konference būs skatāma latviešu valodā, bet Interaktīvajā TV – latviešu, angļu un krievu valodā.

Viens no inovāciju veiksmes stūrakmeņiem ir uz cilvēku izaugsmi vērsta izglītības sistēma, kas rada labvēlīgu augsni inovatoru ienākšanai ekonomikā. Šo tēmu attīstīs izglītības vadības doktors, Somijas Starptautiskā mobilitātes un sadarbības centra ģenerāldirektors, kurš savulaik aktīvi iesaistījies Somijas izglītības sistēmas reformēšanā, Pasi Šālbergs (Pasi Sahlberg).

Konferencē tiks skatīts arī finansējuma pieejamības jautājums un tīmekļa sniegtās novatoriskās iespējas. Šīs tēmas pārstāvēs SinglePlatform radītājs Vailijs Cerilli (Wiley Cerilli) – inovators, kurš radīja iespēju vairāk nekā 600 tūkstošiem mazo uzņēmēju centralizēti un vienkārši atjaunināt informāciju par sevi visās sociālajās platformās vienlaikus. Savukārt platformas RocketHub.com dibinātājs Braiens Mīss (Brian Meece) dalīsies pieredzē par ideju kolektīvās finansēšanas jeb crowd-funding iespējām.

Prestižā Globālā inovācijas indeksa redaktors Bruno Lenvins (Bruno Lanvin) prezentēs inovāciju lokālās specifikas aspektus un iezīmēs valsts konkurences un attīstības stūrakmeņus, kas ļauj no vērotāja pozīcijām transformēties par aktīvu inovāciju sacensību dalībnieku.

Tāpat vērtīgas mācībstundas varēs uzklausīt no Pola Adamsa (Paul Adams), kas līdzdarbojies daudzu inovatīvu, efektīvu un dzīvotspējīgu produktu radīšanā, piemēram, Facebook un Google. No pašmāju veiksmes stāstiem konferencē tiks prezentēts UPB holdinga dibinātāja Ulda Pīlēna pieredzes ceļš 22 gadu garumā – kā no neliela arhitektu biroja ar inovatīvas pieejas palīdzību izveidot 40 uzņēmumu apvienību ar 1400 darbiniekiem, iekarot starptautiskos tirgus un sasniegt lielāko eksporta apjomu starp Latvijas būvuzņēmējiem. U.Pīlēns ir arhitekts, uzņēmējs, savulaik vadījis Latvijas Dizaina centru un piecus gadus bijis Liepājas pilsētas galvenais arhitekts.

Programma:

11.00 – 11.10

Valsts prezidenta Andra Bērziņa atklāšanas uzruna

11.10 – 11.30

Lattelecom valdes priekšsēdētāja Jura Gulbja atklāšanas uzruna

11.30 – 12.00

Uz izaugsmi vērsta izglītības sistēma

Pasi Šālbergs (Pasi Sahlberg, Somija), izglītības vadības eksperts, piedalījies Somijas izglītības sistēmas reformēšanā.

12.00 – 12.30

Inovatori ir visapkārt, nepieciešams stimuls

Vailijs Cerilli (Wiley Cerilli, ASV), inovators, SinglePlatform.com dibinātājs, viens no Ņujorkas TOP100 ietekmīgākajiem cilvēkiem.

12.30 – 13.30

Pauze

13.30 – 14.00

Finansējums inovācijām - arvien pieejamāks

Braiens Mīss (Brian Meece, ASV), kolektīvās finansēšanas platformas RocketHub.com dibinātājs.

14.00 – 14.30

Latvijas mēroga pieredze inovāciju realizēšanā

Uldis Pīlēns, UPB holdings dibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

14:30 – 15.00

Pauze

15.00 – 15.30

Starptautiskā pieredze inovatīvu produktu realizēšanā

Pols Adamss (Paul Adams, Īrija), strādājis pie Facebook un Google produktu attīstības.

15.30 – 16.00

"Inovācijas sacensības" globālā kontekstā

Bruno Lenvins (Bruno Lanvin, Francija), Globālā inovācijas indeksa līdzredaktors.

16.00 – 16.15

Konferences noslēgums


Šī ir jau 8. Lattelecom organizētā starptautiskā konference par Latvijai aktuāliem ekonomikas un sociālpolitiskas jautājumiem. Pērn konferencē „Ko dāvināt Latvijai simtgadē?” fokuss bija uz Latvijas nākotnes perspektīvām, konkurētspējas celšanu un darbaspēka lomu valsts attīstībā. Savukārt iepriekš konferences veltītas jaunām stratēģijām mainīgajā pasaulē, prasmei izdzīvot un uzvarēt ekonomikas recesijas un krīzes apstākļos, pārmaiņu laika iespējām Latvijas un pasaules mērogā u.c. jautājumiem. Konferenci ik gadu apmeklē vairāk nekā 500 Lattelecom klientu - uzņēmumu, organizāciju un valsts institūciju vadības pārstāvji un lēmumu pieņēmēji, savukārt tiešraidei seko līdzi vairāk nekā 10 tūkstoši interesentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko