Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Valdība izšķīrusies par ciparu TV programmu izplatīšanas modeli no 2014.gada

No 2014. gada 1. janvāra ciparu televīzijas bez maksas pieejamo programmu izplatīšanu galalietotājiem nodrošinās VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC), bet maksas programmu izplatīšana notiks saskaņā ar valdībā apstiprināta nolikuma prasībām.

Tā lēmusi valdība, otrdien, 24. aprīlī, izskatot Satiksmes ministrijas sagatavoto koncepciju „Par zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanu no 2014. gada”.

Lēmums par apraidi no 2014.gada jāpieņem, jo 2013. gada 31.decembrī beidzas SIA „Lattelecom” tiesības nodrošināt ciparu televīzijas apraidi.

Izstrādātā koncepcija piedāvāja četrus modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai. Valdībā atbalstītais un Satiksmes ministrijas skatījumā optimālākais variants paredz, ka LVRTC, kuram ir atbilstoša infrastruktūra, veiks skatītājiem bez maksas pieejamo televīzijas programmu nepastarpinātu raidīšanu, tas ir, tieši sadarbojoties ar nacionālajām televīzijām, savukārt nosacītas piekļuves pakalpojumu jeb maksas televīzijas programmu izplatīšanu īstenos konkursa kārtībā. Tādējādi tiks nodrošināta pieejamā frekvenču resursa efektīva izmantošana, kas ir ciparu televīzijas ieviešanas procesa mērķis.

Lai valdībā atbalstītais modelis būtu praktiski ieviešams, vēl nepieciešams precizēt Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, nosakot, ka jauniem vietējiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem (EPL) apraides tiesības jāsaņem konkursa kārtībā, kā arī paredzot nosacījumus, kas nodrošinātu vairāku vietējo EPL darbības iespēju vienā ģeogrāfiskā vietā. Tāpat nepieciešams noteikt, ka vietējais EPL savu programmu raidīšanai izmanto elektronisko sakaru komersanta pakalpojumu un normatīvajā regulējumā ietvert nosacījumu, ka maksu par cita vietējā EPL veidotās programmas izplatīšanu paredz saskaņā ar valdībā apstiprinātu metodiku, kā arī veicot citus precizējumus.

Termiņš nepieciešamo grozījumu iesniegšanai valdībā ir 2012. gada 30. maijs. Savukārt līdz šā gada 30. septembrim Satiksmes ministrijai jāizstrādā un valdībā jāiesniedz konkursa nolikums par zemes ciparu televīzijas nosacītās piekļuves pakalpojumu no 2014. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko