Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

2008.gada pirmo pusgadu SEB Latvijā noslēdz ar stabilu izaugsmi

* SEB banka šī gada pirmajos sešos mēnešos ir strādājusi ar 28,53 miljonus latu tīro peļņu

* SEB grupas Latvijā kapitāls un rezerves kopš gada sākuma pieauguši par 11%, sastādot 278,7 miljonus latu*

* Mājsaimniecībām izsniegto kredītu portfeļa apjoms gada pirmajos mēnešos pieaudzis par  4%, sasniedzot 720,6 miljonus latu

* SEB bankai klientu uzticētais noguldījumu apjoms 2008. gada pirmajā pusgadā sasniedzis 1,33 miljardus latu, pieaugot par 3% kopš gada sākuma. Savukārt SEB Wealth Management pārvaldītajā Latu rezerves fondā klientu uzticētais ieguldījumu apjoms pieaudzis par 138% kopš gada sākuma, šobrīd veidojot jau 80,8% lielu tirgus daļu starp naudas tirgus fondiem

SEB Latvijā prezidents Ainārs Ozols norāda: ”2008. gada pirmā puse SEB bankai un tās meitas uzņēmumiem ir bijusi nozīmīgiem notikumiem bagāta. Kā viens no svarīgākajiem noteikti jāmin 7. aprīlī  noslēgtā zīmola maiņa, bankai un grupas uzņēmumiem pilnībā integrējoties SEB grupā un pārejot uz vienu – SEB zīmolu. Strādāt zem viena zīmola nozīmē iespēju vēl straujākai profesionālai izaugsmei, piedāvājot klientiem augstākās klases starptautiskus finanšu pakalpojumus. Par mūsu pakalpojumu un sniegtā apkalpošanas servisa kvalitāti liecina klientu lojalitāte bankai – gada sešos mēnešos mūsu klientu skaits ir pieaudzis līdz 912 tūkstošiem.

Gandarījums par Reputācijas topā atkārtoti iegūto 6. vietu, kas ir apliecinājums tam, ka SEB Latvijā ir profesionāls sadarbības partneris kā iedzīvotājiem, tā uzņēmējiem, kā arī par ekspertu augsto novērtējumu kā videi draudzīgam un sociāli atbildīgam uzņēmumam.

Paralēli finanšu pakalpojumu sniegšanai mēs aktīvi sekojam līdzi Latvijas ekonomikas attīstībai. SEB Latvijā mērķis ir stabila un sabalansēta attīstība ne tikai finanšu jomā, bet ekonomikā kopumā. Lai arī ekonomikā šobrīd vērojam strauju attīstības tempa palēninājumu, tas ir devis arī savu pozitīvu impulsu. Iedzīvotāji ir kļuvuši piesardzīgāki un rūpīgāk izvērtē savas finansiālās iespējas, uzņemoties kredītsaistības. Pakāpeniski pieaug cilvēku veiktie ieguldījumi. Ik mēnesi mēs atbalstām teju divus simtus jaunu biznesa ideju un projektu par biznesu modernizāciju, kas liecina, ka uzņēmēji ir kļuvuši daudz aktīvāki, meklējot jaunus eksporta tirgus, meklējot veidus, kā kļūt efektīviem un veiksmīgi pārdzīvot šā brīža ekonomisko situāciju.”

SEB Wealth Management kopējais privātpersonu un uzņēmumu kopējais pārvaldīšanā esošais aktīvu portfelis gada sešos mēnešos pieaudzis par 38,3%, veidojot 273,7 miljonus latu. Savu pensiju 2. līmeņa kapitālu SEB Wealth Management uzticējuši pārvaldīt vairāk kā 214,9 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, un pārvaldīšanā nodotie aktīvi gada pirmajā pusē  pieauguši par 46,3%.

SEB pensiju fonds ir saglabājis vadošās pozīcijas Latvijas atklāto pensiju fondu tirgū (56% no uzkrātā kapitāla). Turklāt SEB pensiju fonds uzkrātā kapitāla ziņā maijā ir apsteidzis arī Pirmo slēgto pensiju fondu un kļuvis par privāto pensiju fondu nozares līderi. Dalībnieku labā uzkrātais kapitāls SEB pensiju fondā uz 2008. gada 30. jūniju veidoja 27,803 miljonus latu, pieaugot par 43%, salīdzinot ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā, savukārt dalībnieku skaits, salīdzinājumā ar 2007. gada pirmo pusgadu pieaudzis par 15% un veido 68,1 tūkstošus.

SEB Dzīvības apdrošināšana uz šā gada 31.maiju ir uzrādījusi 4% darbības apjomu pieaugumu salīdzinājumā ar 2007. gada attiecīgo periodu. Parakstīto prēmiju apjoms šī gada piecu mēnešu laikā ir pārsniedzis 6 miljonus latu. 78% no klientiem izvēlējušies veidot uzkrājumus ar garantētu peļņu, savukārt 22% izvēlējušies veidot individuālās ieguldījumu stratēģijas, uzkrājot ieguldījumu fondiem piesaistītajā pakalpojumā (unit-linked). SEB Dzīvības apdrošināšana gada piecos mēnešos ir noturējusi stingras līderpozīcijas dzīvības apdrošināšanas tirgū, pārvaldot  38% tirgus.  

Arī SEB grupas uzņēmums Latvijā SEB līzings uzrādījis stabilu un pārdomātu izaugsmi. SEB līzinga industriālā līzinga portfelis pieaudzis par 9%, vienlaikus palielinot arī industriālā līzinga īpatsvaru kopējā līzinga portfelī līdz 30%. Tāpat gada pirmajā pusē palielinājies arī SEB līzinga faktoringa portfelis, uzrādot 5% pieaugumu. Noteikti jāmin šā gada aprīlī SEB līzinga uzsāktā kampaņa Par drošu un laipnu satiksmi ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz tiem satiksmes uzlabojumiem, ko var veikt autovadītāji paši, lai uzlabotu autovadītāju braukšanas kultūru Latvijā. 9. jūlijā plašākai publikai tika prezentēti 10 pieklājīgas braukšanas principi Braucam tuvāk ideālam!, kuru izstrādē tika iesaistīti satiksmes eksperti un autovadītāji.

Līdz šā gada 30. jūnijam SEB bankas internetbankas Ibanka lietotāju skaits ir audzis līdz 433,9 tūkstošiem klientu, savukārt SMS bankas lietotāju skaits pirmajā pusgadā pieaudzis par 27%, jūnija beigās šo pakalpojumu izmantoja jau 313 tūkstoši SEB bankas klientu. Ibankas lietotāju skaits gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 23%, savukārt veikto maksājumus  skaits – par 31%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2007. gadā.

Arī 2008. gada pirmajā pusē SEB Latvijā mērķtiecīgi turpinājusi savu līdzdalību izglītības, kultūras un mākslas, kā arī sporta dzīvē, atbalstot dažādus pasākumus. Jau ceturto gadu sadarbībā ar Junior Achievement Latvija aicinājām jauniešus radīt reklāmas, kas liktu sabiedrībai aizdomāties par tās ietekmi uz vidi. Maijā ar grandiozu pasākumu noslēdzās SEB bankas, Latvijas valsts mežu un laikraksta “Diena” kopīgi veidotais vides projekts 11 stunda, kā rezultātā jaunieši ir radījuši virkni interesantu un ikvienam ikdienā pielietojamu ideju, kā būt videi draudzīgam. Maijā un jūnijā SEB banka pasniedza šī gada pirmās stipendijas – Latvijas Mākslas akadēmijas un Banku augstskolas studentiem, savukārt SEB Enskilda pasniedza stipendiju Rīgas Ekonomikas studentam. Skaistu sezonas noslēgumu piedzīvoja arī trešā SEB Baltijas basketbola līgas sezona. Savukārt šobrīd aizvien pieaug dalībnieku skaits notiekošajās SEB kalnu divriteņu sacensībās. SEB banka, turpinot tradīciju atbalstīt augstas klases profesionāļus, sadarbībā ar Simfonietta Rīga piedāvāja jaunu klasiskās mūzikas projektu Rundāles pilī, un jau otro gadu ir uzticams partneris un patrons Cēsu Māklsas festivālam.

* - šeit un turpmāk - SEB Latvijā konsolidētie neauditētie bilances un peļņas – zaudējumu aprēķina dati.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Ainārs Ozols, SEB bankas prezidents – 67215535
Ints Krasts, SEB līzinga direktors – 67215805
Dace Brencēna, SEB pensiju fonda izpilddirektore – 67779825
Uģis Vorons, SEB Dzīvības apdrošināšanas prezidents – 67079800
Normunds Igolnieks, SEB Wealth Management izpilddirektors – 67770218
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]

Vairāk par SEB Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses