Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

21. februārī SEB Unibankas sastāvs = darbinieki + 16 ēnas

Jau septīto reizi Junior Achievement Latvia rīko popularitāti ieguvušo pasākumu Ēnu diena ar devīzi - investē izglītībā, iesaisties Ēnu dienā! Akcijas ietvaros 21. februārī SEB Unibankā ciemojās 16 ēnas, kas bija izrādījušas vēlmi gūt ieskatu SEB Unibankas darbinieku ikdienā.

 

Lai skolēni gūtu daudzpusīgāku ieskatu bankas darbībā, šajā gadā SEB Unibanka piedāvāja iegūt plašākas zināšanas par darbu filiālē, lielo izņēmumu apkalpošanu, produktu un tehnoloģiju attīstību, datortīklu darbību, mācību centru, mārketinga, sponsorēšanas un sabiedrisko attiecību norisi bankā. Diviem jauniešiem bija iespēja sekot SEB Unibankas viceprezidenta Aināra Ozola darba gaitām.

 

“Pavadot kopā ar ēnām vairāk kā sešas stundas, varu secināt, ka jaunatnei ir interese par dažādās profesijās notiekošo, un Ēnu diena ir veids kā gūt plašāku ieskatu profesijā, saprast tiešos darba pienākumus un izzināt nepieciešamās kompetences konkrētā darba veikšanai. Par skolēnu ieinteresētību norisē liecina arī fakts, ka daļa viņu pārstāvēto skolu neiesaistās Ēnu dienu organizēšanā, un viņiem pašiem aktīvi jāmeklē, jāizvēlas un visādi citādi jāizrāda sava iniciatīva, lai nokļūtu tur, kur iecerēts, un redzētu to, kas ikdienas acij liegts, bet interesē. Tāpēc arī SEB Unibankā piedāvājām kļūt par ēnu dažādu profesiju un amatu pārstāvjiem,” stāsta SEB Unibankas jauniešu projektu vadītāja Natālija Jermolajeva.

 

“SEB Unibanka ienāca manā dzīvē un pilsētā, atverot savu filiāli Jelgavā pirms daudziem gadiem. Tieši tāpēc šajā Ēnu dienā SEB Unibanka ir mana izvēle.  Norādīju divas amata pozīcijas, kurām vēlējos šodien sekot, un tieši šodien man bija iespēja vienā no amatiem iejusties,” savu izvēli par labu SEB Unibankai pamato Jelgavas 6. vidusskolas 12. klases skolēns Vitālijs Kuzmins. Viņa iepriekšējā Ēnu diena norisinājusies pirms diviem gadiem Latvijas Saeimā. Taču, esot Jelgavas Skolēnu domē, viņš apjautis, ka politika viņu nesaista. “Pēc skolas beigšanas vēlos iegūt izglītību Rīgas Ekonomikas augstskolā, tādēļ izvēlējos finanšu un ekonomikas sektoru, jo ekonomika un matemātika man patīk, un banka varētu būt mana nākamā darba vieta,” turpina V. Kuzmins.

 

Dace Bernāne, kas šobrīd apgūst zinības Iļģuciema vidusskolas 11. klasē, bet iecerējusi tālākās zināšanas iegūt Banku augstskolā, savas iniciatīvas vadīta, sekoja līdzi SEB Unibankas sponsorēšanas projektu vadītājas Diānas Blumates darba dienas gaitām. “Neviens no maniem draugiem nepiedalās Ēnu dienā. Arī man šī ir pirmā pieredze. Esmu ieguvusi citādāku priekšstatu par banku, kā tas bijis līdz šim. Cilvēki darbojas daudz brīvāk, un pastāv arī ļoti plašas darba iespējas, neatkarīgi no apgūtās profesijas,” viņa piebilst.

 

"Iegūtās iemaņas skolēniem būs būtisks impulss turpināt iesākto izglītošanos un kļūt par nozīmīgu kāda uzņēmuma darbinieku, jo svarīga ir katra darbinieka motivācija. Un Ēnu diena ir abpusēji izdevīga iespēja, jo banka iegūst jaunu un progresīvu jauniešu viedokli, piezīmes un izprot tendences. Pat šķietami vienkāršs jautājums un zinātkāre var palīdzēt mūsu speciālistus vedināt uz atbildi, kas līdz šim nav atrasta. Tāpat zināmais teiciens "no malas labāk redzams" sevi var attaisnot. Mēs esam atvērti visam jaunajam, tāpēc ar prieku darbinieki un arī es pusi dienas šiem zinātkārajiem jauniešiem un jaunietēm sniedzām atbildes, ja vien spējām. Uz visiem pārējiem jautājumiem mudinājām viņus pašus nākotnē sniegt atbildes mums!" par Ēnu dienas pozitīvo noskaņu ir pārliecināts SEB Unibankas viceprezidents Ainārs Ozols.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Uz 2006. gada 31. decembri SEB aktīvu apjoms ir 213 miljardi eiro, savukārt kopējais SEB grupai uzticētais aktīvu apjoms pārvaldīšanā veido 139 miljardus eiro. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]

Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv 

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.l

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses