Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

8 mēnešos apdrošinātāju prēmiju apjoms audzis par 16%, atlīdzības - par 50%

Šī gada astoņos mēnešos Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms, salīdzinot ar 2007.gada attiecīgo laiku, pieaudzis par 16%, savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms pieaudzis krietni straujāk – par 50%, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotā informācija.

Kopumā laikā no janvāra līdz augustam apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 245 miljonu latu apmērā, bet klientiem izmaksāti 127,2 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstīto prēmiju apjoms šogad astoņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laiku, praktiski nav mainījies, pieaugot tikai par 100 000 latu, un kopumā dzīvības apdrošinātāji parakstījuši prēmijās 35,4 miljonus latu. Turpretī dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs joprojām strauji kāpj – tas palielinājies par 129% jeb 9,2 miljoniem latu. Kopumā atlīdzībās šajā periodā dzīvības apdrošinātāji izmaksājuši 16,3 miljonus latu.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šogad turpinājis dinamiski pieaugt – par 19%. Savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms audzis par 43%. Kopumā riska apdrošinātāji astoņos mēnešos prēmijās parakstījuši 209,6 miljonus latu, bet atlīdzībās izmaksājuši – 110,8 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju īpatsvars tirgū šā gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laiku, samazinājies no 17% līdz 14%.

Asociācija apkopo 11 riska veidu un deviņu dzīvības apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses