Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Aizkraukles banka" un "Hipotēku banka" paraksta vienošanos par mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas programmas realizēšanu

Šodien, 15. jūlijā, Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis un Aizkraukles bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs paraksta abu banku vienošanos par mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas programmas realizēšanu.

Vienošanās paredz, ka Aizkraukles banka īstenos Mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas programmu. Savukārt, Hipotēku banka nodrošinās Aizkraukles banku ar programmas realizēšanai nepieciešamajiem līdzekļiem. Šobrīd programmas ietvaros apgūstamā summa ir 10 miljoni eiro.

Programmas ietvaros Aizkraukles Banka aizdevumus izsniegs Latvijā reģistrētiem un jaundibināmiem uzņēmumiem investīciju un apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Apgrozāmie līdzekļi var tikt finansēti, nepārsniedzot 40% no visu investīciju izmaksām. Līgums paredz, ka aizdevums vienam aizņēmējam nevar pārsniegt vienu miljonu eiro, kā arī rindu darbības jomu, uz kurām programma nav attiecināma, t.sk. operācijas ar nekustamajiem īpašumiem – aizdevums īpašuma iegādei vai celtniecībai ar mērķi to pārdot.

Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis uzskata, ka valsts bankas un komercbankas vienošanās ir būtiska uzņēmējdarbības vides attīstības veicināšanai. „Kaut arī programmai paredzētā summa nav liela, svarīgi, ka mazo uzņēmēju un uzsācēju finansēšanā arvien vairāk iesaistās komercbankas.”

Aizkraukles bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs atzīmē, ka “šodien parakstītā vienošanās ir veiksmīgas sadarbības rezultāts gadu gaitā. Dokumentam nav noteikts beigu termiņš, tādēļ tas vērtējams, kā stūrakmens turpmāku abpusēji izdevīgu attiecību attīstībai. Bankas ir vienojušās par sadarbības principiem un veicamajiem darbiem Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.”

AS “Aizkraukles banka” ir 100% Latvijas īpašnieku banka, kas savu darbību izvērš gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. Aizkraukles bankas meitas uzņēmumi sniedz brokeru un aktīvu pārvaldes pakalpojumus. 2008. gada 30. jūnijā Aizkraukles bankas aktīvi pārsniedza vienu miljardu latus, savukārt peļņa pirmajā pusgadā sasniedza 12.6 miljonus latus.

Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Baltijā. Hipotēku bankas prioritāte ir atbalsts maziem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos, sadarbojoties ar privātajām komercbankām. Hipotēku bankas koncernā darbojas meitas uzņēmumi: Hipolīzings, HipoNIA, Hipo Fondi un Riska investīciju sabiedrība.

Papildu informācijai:
Baiba Ābelniece
Hipotēku bankas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67774244, 29117172

Jānis Bunte
Aizkraukles bankas
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tālr. 67775432, 26402147

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses