Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Allied Irish Banks" priecātos 15 gados iekarot ap 5% banku tirgus Latvijā

Polijā Īrijas lielākajai bankai "Allied Irish Banks" (AIB) bija vajadzīgi 15 gadi, lai iegūtu apmēram 5% tirgus, un kompānija "būtu laimīga", ja arī šeit sasniegtu to pašu ne ilgākā laikā, pirmdien publicētā intervijā žurnālam _Lietišķā Diena _saka AIB Baltijas filiāles vadītājs Rovans Dugans.

"Mums ir bijusi banka Polijā 15 gadus, kur mēs nopirkām divas jau pastāvošas bankas. Šī gada rezultātos var redzēt, ka mums ir apmēram 5% tirgus Polijā. Un tas mums rada ļoti vērā ņemamus ienākumus. Bija nepieciešami 15 gadi un divas bankas, lai to sasniegtu. Es domāju, ka, ja mēs šeit sasniegtu to pašu ne ilgākā laikā, mēs būtu laimīgi," stāstīja R.Dugans.

Patlaban banka, kas iegādājusies kreditēšanas kompāniju "AmCredit", veidojot infrastruktūru, lai kļūtu par pilna servisa banku. Tas varētu aizņemt vēl 24—36 mēnešus. Tad iecerēts arī aktivizēt savu biznesu, un "arī recesija ap to laiku jau būs beigusies".

"Tādā ziņā mēs esam ļoti veiksmīgā pozīcijā. Arī Polijā un ASV mums ir plašs pakalpojumu klāsts un, ja ar aizdošanu iet grūti, un tas tā būs visos tirgos vēl pāris gadus, tad mēs varam koncentrēties uz citiem virzieniem, tādiem kā depozīti, apdrošināšana, pensijas un citi," stāsta AIB Baltijas filiāles vadītājs.

Pēc viņa vērtējuma, "AmCredit" daļa ir mazāka par 1%. Viņš gan atturējās komentēt, kāpēc uzņēmums nesasniedza to, ko vēlējās, proti, 10% tirgus, norādot, ka to vienkārši nezina. Viņš pieļauj, ka plāni bija pārāk ambiciozi — sasniegt 10% tirgus nelielā laika periodā ir ļoti sarežģīti. Šajā tirgū ir ļoti augsta konkurence un šeit jau strādā vairāki lieliski uzņēmumi, tāpēc "mūsu pieņēmumi par to, ko mēs varētu sasniegt, ir daudz pieticīgāki," saka R.Dugans.

Viņš uzskata, ka "AmCredit" zīmolam nav ne vainas. Tas, pēc viņa vārdiem, bija ideāls operēšanai ar hipotekārajiem kredītiem. "Kad mēs paplašināsim savu pakalpojumu klāstu, organizācijas vārds tiks mainīts uz "Allied Irish Banks". Mēs jau šobrīd kādu laiku strādājam ar abiem zīmoliem — kreditēšanai "AmCredit", noguldījumiem — "Allied Irish Banks"," saka AIB Baltijas filiāles vadītājs.

Runājot par ekonomisko attīstību reģionā, viņš norāda, ka ekonomika Latvijā pēdējos piecos—sešos gados ir augusi tik fantastiski un kompānija domājot, ka tā turpinās augt arī turpmāk. "Es nevaru runāt par citām kompānijām, bet AIB noteikti skatās uz to kā uz ilgtermiņa investīciju, jo uzskatām, ka šeit izteikta attīstība turpināsies vēl turpmākos 15—20 gadus."

Viņaprāt, tas, ka vairākas kompānijas šeit ienākušas apmēram vienā laikā, parāda to, ka arī citi uzņēmumi šeit saskata nozīmīgas iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses