Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Apdrošināšanas sabiedrība BTA atklājusi filiāli Mančestrā

Apdrošināšanas sabiedrība BTA plāno uzsākt apdrošināšanas pakalpojumu tirdzniecību Lielbritānijā, galveno uzsvaru liekot uz īpaši izstrādātiem apdrošināšanas pakalpojumiem specifiskiem klientu segmentiem, liecina informācija BTA mājas lapā.

BTA 2011.gada decembrī saņēma atļauju darbībai Lielbritānijā un februāra sākumā nodibināj filiāli Mančestrā, kurā dzīvo  viena no lielākajām latviešu kopienām.

“Lielu interesi par BTA pakalpojumu pieejamību Lielbritānijā esam sajutuši no saviem lojālajiem klientiem, kuriem Lielbritānijā ir savs bizness vai dzīvo radi – iespējams, BTA kā kompānija, ar kuru bijusi veiksmīga sadarbība Latvijā, šiem klientiem arī Lielbritānijā būs pirmā izvēle. Ieguvēji būs arī jau esošie BTA klienti no Latvijas un citām valstīm, jo tagad pēc palīdzības un konsultācijām, kā arī ar apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem varēs vērsties arī BTA filiālē Lielbritānijā, arī ja polise iegādāta citā valstī,”skaidro  BTA valdes priekšsēdētājs Gints Dandzbergs.

Daudzi Baltijas iedzīvotāji, kuri par savu dzīves un darba vietu ir izvēlējušies Lielbritāniju un Īriju, turpina izmantot BTA pakalpojumu – OCTA un KASKO polisi savam Latvijā reģistrētajam transportlīdzeklim. „Lielbritānijas likumi un tradīcijas atšķiras, un bieži vien mūsu klienti kļūst par upuriem savai nezināšanai. Nereti Latvijas iedzīvotājiem nākas saskarties ar zināmu diskrimināciju no vietējo apdrošinātāju un varas iestāžu puses. Kā piemēru var minēt gadījumu, kad 2011. gada rudenī uz divvirzienu ceļa notika sadursme starp BTA klienta vadīto Audi un Lielbritānijas iedzīvotāja vadīto Hammer. Sadursmes brīdī Hammer iebrauca BTA klienta ceļa pusē, kas arī bija sadursmes iemesls. Izmeklējot lietu, no pretējās puses apdrošināšanas kompānijas saņēmām vēstuli ar lūgumu atzīt mūsu klienta vainu ceļu satiksmes negadījumā, jo viņu klienta Hammer esot lielāks, tāpēc mūsu klientam bija jāpabrauc malā. Mūsu mērķis ir aizstāvēt savu klientu intereses,” piebilst G. Dandzbergs.

Ievērojamu atbalstu uzņēmumam ir sniegusi arī Lielbritānijas Tirdzniecības un investīciju aģentūra UK Trade and Investment, piedāvājot palīdzību dažādu jautājumu noskaidrošanā, tirgus izpētē, kā arī kontaktu veidošanā, kas būtiski paātrina vairākus procesus darbības uzsākšanai šajā valstī.

2011. gada februārī BTA veiksmīgi pabeidza pāreju uz Eiropas komercsabiedrības darbības formu, pievienojot Latvijā reģistrētajam apdrošināšanas uzņēmumam Lietuvas uzņēmumu BTA Draudimas un Igaunijas meitas uzņēmumu. Reorganizācijas rezultātā notika BTA pārveidošana, veicot reģistrāciju Eiropas reģistrā, un BTA ieguva jaunu nosaukumu – BTA Insurance Company SE. Kopumā BTA šobrīd ir reģistrētas četras filiāles – Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Lielbritānijā. Tāpat BTA sākusi darbu arī citviet Eiropā – Spānijā, Polijā, Francijā, Itālijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses