Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Apdrošinātājs: Latvijā uzkrājumus sāk veidot vidēji 37 gadu vecumā

Pērn vidējais vecums, kad cilvēki slēdza dzīvības apdrošināšanu līgumus, Lietuvā bija 34 gadi, Latvijā un Igaunijā - 37 gadi, liecina Ergo dzīvības apdrošināšanas sabiedrību Baltijā apkopotie dati. Lēmumu par uzkrājumu veidošanu iedzīvotāji pieņem noteiktos sev svarīgos dzīves posmos, visbiežāk tas notiek pēc bērna piedzimšanas, stājoties laulībā vai uzņemoties kredītsaistības.

Uzņēmums secina: kamēr Skandināvijas un attīstītajās Eiropas valstīs uzkrājošā apdrošināšana ir pašsaprotama, Baltijas valstīs tā attīstās pakāpeniski. Nosacīts "pasaules standarts" dzīvības apdrošināšanā uzkrājumu veidošanai esot vecums no 35 līdz 40 gadiem, tiem vidēji atvēlot 10% no ienākumiem. Baltijas valstīs vecums ir līdzīgs, turpretī uzkrājumiem atvēlētā summa – daudz mazāka. Latvijā šiem mērķiem tiekot atvēlēti vidēji 2,5-5% no vidējā atalgojuma līmeņa valstī.

Apdrošinātājs arī apgalvo, ka Baltijas valstīs liela sabiedrības daļa joprojām maldīgi uzskata, ka ārvalstu pensionāru labklājības līmenis, tostarp iespējas ceļot, nodrošina valsts pensija, nevis privāti veidoti uzkrājumi.

Uzņēmums gan atzīst, ka ekonomiskā recesija ir bijusi laba "mācību stunda", un esot jūtama viedokļa maiņa par uzkrājumu nepieciešamību pensijām vai bērnu studijām ir jūtama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses