Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Apsver iespēju piesaistīt papildu kapitālu Zviedrijas banku meitasuzņēmumos

Izvērtējot pēdējā laika tendenci kopumā Latvijas banku sektorā, kad samērā strauji aug uzkrājumu apmērs peļņu nenesošiem kredītiem banku kredītportfeļos, Zviedrijas un Latvijas finanšu uzraudzības iestāžu pārstāvju tikšanās laikā trešdien apsvērtas iespējas papildu kapitāla piesaistīšanai Zviedrijas banku meitasuzņēmumos Latvijā ar mātes banku starpniecību Zviedrijā, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

"Tas ir pozitīvs signāls, kas likumsakarīgi izriet no Zviedrijas valsts palīdzības programmas Zviedrijas finanšu sektoram, un parāda, ka sadarbība ir veiksmīga un koksekventa," uzskata FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane.

Trešdien FKTK vadība un eksperti tikās ar Zviedrijas Finanšu uzraudzības iestādes Finansinspektionen ģenerāldirektoru Martinu Andersonu un Stabilitātes departamenta direktoru Uldi Cērpu, sanāksmē piedalījās arī Zviedrijas Bankas Riksbank vecākais padomnieks Gorans Linds, liecina FKTK informācija.

Vizīte Latvijā notiek saistībā ar Latvijai uzdotajiem uzdevumiem pēc Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas aizdevumu piešķiršanas, skaidro FKTK. Viens no šiem uzdevumiem ir stiprināt pārrobežu uzraudzību un informācijas apmaiņu starp izcelsmes valstu un iesaistīto valstu uzraudzības iestādēm banku grupu gadījumā.

Starp Latvijas FKTK un Zviedrijas Finansinspektionen ir plānota gan informācijas apmaiņas līguma slēgšana par banku grupu uzraudzību, gan uzraugu kolēģiju veidošana, kurā būtu pārstāvētas visas banku grupā iesaistīto banku uzraudzības iestādes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses