Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī apdošinātājiem jāveic stresa testi par spēju pildīt saistības

Līdzīgi kā bankām, arī apdrošinātājiem jāveic stresa testi, lai pārliecinātos par spēju pildīt saistības, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Prasība, kas iestrādāta Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā un stājusies spēkā no šā gada 1.janvāra, paredz apdrošinātājiem vismaz reizi gadā veikt kritiskās situācijas analīzi jeb stresa testus. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece atzina, ka komisija vēl ne no vienas apdrošināšanas sabiedrības nav saņēmusi informāciju par veiktās kritiskās situācijas analīzes rezultātiem un pieņemto lēmumu par veicamajām darbībām, kas atbilstoši likumā noteiktajam ir jāiesniedz FKTK desmit dienu laikā pēc šā lēmuma pieņemšanas.

Vismaz daļa apdrošinātāju pēc pašu vēlmes šādus stresa testus ir veikušas, kas ir vispārpieņemta starptautiskajā praksē, lai nodrošinātu savas darbības stabilitāti. Pēc FKTK sniegtās informācijas, uz pagājušā gada 31.decembri visas apdrošināšanas sabiedrības, izņemot RSK apdrošināšanas AS, izpildīja maksātspējas prasības un nodrošināja izveidoto tehnisko rezervju un prioritāro prasījumu segumu ar aktīviem atbilstoši likuma prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses