Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Asociācija: finanšu nodokļa piemērošana apdrošinātājiem būtu trieciens

Pasaules 80 lielākie apdrošināšanas uzņēmumi ir aizrakstījuši G20 valstu vadītājiem, paužot savus iebildumus par ieceri globālo finanšu pakalpojumu nodokli, ko izstrādā Starptautiskais Valūtas fonds, piemērot arī apdrošinātājiem. Pēc nozares pārstāvju domām, šāds nodoklis ir negodīgs un tam būs būtisks iespaids uz patērētājiem.

"Latvijai tas būtu ļoti neizdevīgi, jo apdrošināšanas pakalpojumu pieejamības un izmantošanas ziņā mūsu līmenis ir zemāks nekā citās Eiropas Savienības valstīs. Šāda nodokļa ieviešana mūsu valstij būtu trieciens, jo tiktu bremzēta apdrošināšanas nozares attīstība, un tas var atstāt negatīvu ietekmi uz ekonomiku kopumā," tā laikrakstam Dienas Bizness teikusi Jeļena Alfejeva, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas padomes priekšsēdētāja vietniece.

Viņa arī piebildusi: skaidrs, ka nodoklī maksājamā nauda nenāks no zila gaisa, bet no klientiem, tādēļ pieaugs pakalpojumu cena. Viņa gan arī paudusi šaubas, vai tuvākajā laikā tiks panākta vienošanās par šāda nodokļa ieviešanu. J.Alfejeva uzskata, ka nevajadzētu steigties ar šāda nodokļa piemērošanu, bet vispirms paskatīties, kā tas darbojas attiecībā uz bankām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses