Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Balt Risk": modriem jābūt uzņēmumiem, kuriem liela daļa klientu ir fiziskas personas

Pašreizējā situācija ekonomikā prasa no uzņēmumiem maksimāli rūpīgu attieksmi pret apgrozāmajiem līdzekļiem, un īpaši modriem ir jābūt uzņēmumiem, kuriem liela daļa klientu ir fiziskas personas, šādu viedokli aģentūrai BNS paudusi kredītmenedžmenta pakalpojumu uzņēmuma "Balt Risk" valdes locekle Ņina Kiprijanova.

"Runa ir par mobilo sakaru tīklu un kabeļtelevīzijas operatoriem, interneta pakalpojumu sniedzējiem, namu pārvaldēm, apsardzes firmām, autostāvvietu īpašniekiem, bankām, līzinga kompānijām un citām organizācijām, kuras izsniedz patēriņa kredītus, kā arī ūdens, gāzes, siltuma un preču ar pēcapmaksu piegādātājiem," teikusi "Balt Risk" valdes locekle.

Viņa atzinusi, ka visiem šiem uzņēmumiem ir jārēķinās ar to, ka, palielinoties pārtikas un dažu komunālo pakalpojumu cenām, privātpersonu izdevumu struktūrā var notikt vai jau ir notikušas izmaiņas, kuru dēļ tie, iespējams, pat neapzināti var kavēt rēķinu apmaksu. "Mēs pat nerunājam par negodprātīgiem preču un pakalpojumu patērētājiem, kuru vieglprātīgā attieksme pret paša saistību pildīšanu nekādi nav saistāma ar situāciju ekonomikā," piebildusi N.Kiprijanova.

Piemēram, "Lattelecom" kopējam parādnieku skaitam šā gada rudens mēnešos ir tendence pieaugt, tiesa, pieaugums neuzrāda strauju dinamiku un šogad septembrī, salīdzinot ar attiecīgo laiku posmu pērn, tas bija 23%, iepriekš vēstīja BNS. Lielākā daļa jeb 85% parādnieku ir klienti no privātā sektora.

"Balt Risk" pārstāve arī uzskata: ja piepildīsies nelabvēlīgās prognozes attiecībā uz ārkārtīgi lielajiem rēķiniem par apkuri, tad 2009.gadā būs daudz parādnieku, kas nav norēķinājušies par komunālajiem maksājumiem. Pēc N.Kiprijanovas domām, nākamgad diez vai uzlabosies situācija ar parādniekiem - juridiskajām personām, jo ekonomikas attīstība nedod pamatu uzskatīt, ka uzņēmumi sāks labāk maksāt rēķinus.

Parādu apjoms, kas tiek nodots "Balt Risk", ir pieaudzis aptuveni četras reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses