Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Baltijas uzņēmums Trigon Agri uzsāk kotācija Ziemeļvalstu alternatīvajā tirgū First North

Kamēr Baltijas valstu biržas alternatīvais tirgus (First North) vēl ir tapšanas stadijā, SEB Enskilda palīdzējusi Igaunijas uzņēmumam Trigon Agri piesaistīt finansējumu 50 miljonu eiro apmērā un  uzsākt kotāciju Ziemeļvalstu First North. Pirms kotācijas uzsākšanas 18. maijā TrigonAgri noslēdza papildus kapitāla piesaisti, emitējot papildus 40 miljonus akciju ar vienas akcijas cenu 1.25 eiro.

Trigon Agri ir viens no vadošajiem lauksaimniecības uzņēmumiem Igaunijā. Trigon Agri īpašnieki bija vieni no pirmajiem, kas uzsāka lauksaimniecības, galvenokārt tieši piensaimniecības, nozares konsolidāciju, izveidojot lielas, modernas saimniecības ar pasaules līmeņa produktivitāti. Pašlaik Trigon Agri apsaimnieko 1300  lielu ganāmpulku un 23 000 hektāru zemes Igaunijā, Ukrainā un Krievijā.

Galvenais uzņēmuma mērķis, izejot publiskajā tirgū, bija iespēja piesaistīt papildus finansējumu, nezaudējot operacionālo kontroli pār uzņēmumu. Investējot piesaistītos 50 miljonus eiro, uzņēmums plāno līdz 2009. gada beigām apsaimniekot jau 150 000 hektārus lauksaimniecības zemes Krievijā un Ukrainā.
Alternatīvā tirgus nosacījumi ļāva īsā laikā sagatavot un reģistrēt Trigon Agri akcijas kotācijas uzsākšanai Stokholmas alternatīvajā First North tirgū. Akciju kotācija biržā savukārt iedrošināja investorus investēt līdzekļus šajā uzņēmumā.

SEB Enskilda Latvijas pārstāvniecības direktors Mārtiņš Krūtainis uzsver, ka „alternatīvais tirgus ir ļoti piemērota platforma, lai piesaistītu lielus līdzekļus strauji augošam, jaunam  uzņēmumam; tanī pat laikā eksistējošiem īpašniekiem  nezaudējot kontroli pār uzņēmumu. Trigon Agri ar SEB Enskilda palīdzību īstenotais darījums parāda, ka arī Baltijas uzņēmumiem nav problēmu veiksmīgi ieiet Stokholmas alternatīvajā tirgū. Pēc jau noslēgtā darījuma varam secināt, ka alternatīvais tirgus nodrošina vairākus būtiskus plusus  – uzsākt kotāciju ir iespējams  ātrāk un  lētāk. Jau pirmajās tirdzniecības dienās Trigon Agri akciju cena ir pieaugusi par 13% apliecinot arī investoru turpmāku interesi.”

Papildus informācija:
Mārtiņš Krūtainis, SEB Enskilda direktors Latvijā

http://www.omxgroup.com/firstnorth/market_news/New_company_E/




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses