Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Banku pārstāvji: trūkst informācijas par "Parex" darījumu

Banku nozares pārstāvji savos komentāros par to, vai valstij vajadzēja glābt Parex banku, ir visai atturīgi, lielāku uzmanību vēršot uz informācijas trūkumu, liecina laikraksta Dienas Bizness veiktā aptauja.

Skarbāks savos izteikumos ir Ēriks Plato, Nordea Bankas Ēriks Plato, Nordea Bankas Baltijas valstu un Polijas korporatīvo departamentu direktorsBaltijas valstu un Polijas korporatīvo departamentu direktors. "Redzot notiekošo saistībā ar Parex banku, rodas jautājums - vai tiešām bija vērts tajā visā ieguldīt pusmiljardu latu? Vai tiešām sanāktu dārgāk, ja valsts būtu ļāvusi Parex bankai bankrotēt? Jāatzīst, ka ir sajūta, ka valstī attīstās traģēdija - no valdības puses nepārtraukti tiek slēpta informācija par notiekošajiem procesiem.

Bankas pārstāvis norāda, ka viņš ir pietiekoši izglītots cilvēks ar noteiktām zināšanām un arī kompetences līmeni,taču viņam neesot ne mazākās nojausmas par to, kas notiek valstī, jo informācija tiek nepārtraukti slēpta. "Var jau teikt, ka visi ārvalstu eksperti, kas ir mūs brīdinājuši un turpina brīdināt par ekonomiskajām briesmām, mēģinot rekomendēt, ko darīt, ir muļķi, bet nauda pašreiz ir beigusies tieši mūsu valstij. Ja valdība ir kompetenta vadīt šo valsti, tad tā to ļoti labi slēpj. Jā tā vispār kaut ko sakarīgu dara, tad tas tiek labi slēpts," saka bankas pārstāvis.

Arī a/s DnB Nord Banka prezidents Andris Ozoliņš atzīst, ka saistībā ar notiekošo Parex bankā ir ļoti maz informācijas, lai varētu saprast, kas īsti tur notiek. Viņaprāt, tas, ka šo banku atteicies vadīt Inesis Feiferis, nav laba zīme, tāpat arī tas, ka pilnībā savu darbību tajā pārtrauc Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis, neatstāj labu iespaidu. "Grūti pateikt, kāpēc ir noticis tieši tā, nevis citādāk. Acīmredzot tajā bankas pārņemšanas plānā, kas tika izveidots apmēram pirms mēneša, ir atklājušās būtiskas kļūdas - kaut kas šajā sakarā nav bijis izdomāts līdz galam," norāda bankas prezidents.

Pēc Latvijas krājbankasMārtiņš Bondars, a/s Latvijas Krājbanka prezi prezidenta Mārtiņa Bondara domām, jautājums šobrīd vairāk ir par to, kā notiekošais saistībā ar Parex banku ietekmēs pārējās Latvijā strādājošās komercbankas. Esot skaidrs, ka pašreizējie procesi notiek uz abu līdzšinējo lielo Parex bankas akcionāru un Latvijas valdības vienošanās pamata. "Kāpēc notiek tieši tā, pašreiz ir ļoti grūti pateikt. Acīmredzot valdība ir saņēmusi zināmu informāciju, kas tai ir licis pieņemt attiecīgo lēmumu, rīkojoties atbilstoši reālajai situācijai, kurā mums tagad ir jāfunkcionē," komentē M.Bondars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses