Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Barrozu pārliecināts, ka Latvijas ekonomika piedzīvos mīksto piezemēšanos

Latvijas ekonomika nākotnē piedzīvos mīksto piezemēšanos, šādu pārliecību piektdien Rīgā paudis Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu.

Viņš uzsvēris, ka Latvija pēdējos gados ir piedzīvojusi ļoti strauju izaugsmi, taču tagad tai ir jāsamazina inflācija un jāizpilda pārējie kritēriji, lai pievienotos eirozonai, vēsta BNS.

Pēc EK prezidenta domām, mūsu valsts pievienošanās eirozonai "ļaus Latvijas iedzīvotājiem un Latvijai kopumā tuvināties Eiropas ekonomiskajiem un politiskajiem centriem", ziņo LETA.

Lai arī Barrozu uzsvēris, ka Latvijas ekonomiskā izaugsme ir bijusi iespaidīga, viņš norādījis, ka mūsu valstij jābūt uzmanīgai ar iespējamo ekonomikas "pārkaršanu". "Mēs ticam, ka ekonomiskā izaugsme ir bijusi iespaidīga, kas ir ļoti labi. [...] Bet jums ir jābūt uzmanīgiem ar ekonomikas "pārkaršanas" problēmām," sacīja EK prezidents.

EK izstrādājusi vairākus ieteikumus Latvijai, kuros iekļauti arī priekšlikumi ekonomikas "pārkaršanas" mazināšanai. Barrozu pauda cerību, ka tuvākā mēneša laikā tie tiks apstiprināti.

Kā norāda LETA, EK prezidents Latvijas premjera domas par ekonomisko situāciju un plāniem tās uzlabošanai uzklausīs darba pusdienu laikā, taču viņš pauda pārliecību, ka jau tagad Latvijas amatpersonas pārzina Latvijas ekonomiskās problēmas un jau pieņem soļus inflācijas samazināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses