Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bičevskis: GE Money Bank pārdošana liecina par investoru ieinteresētību Latvijas finanšu tirgū

AS GE Money Bank pārdošana Krievijas bankai Otkritie liecina, ka Latvijas finanšu tirgus atkal kļuvis interesants un pievilcīgs investoriem, pastāstīja Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

"Tas ir pozitīvi vērtējams notikums," sacīja Bičevskis, vienlaikus norādot, ka darījums ir kā simbolisks solis, kas liecina, ka atjaunojusies ārvalstu partneru uzticība Latvijas ekonomikai, kas cieta krīzes laikā.

Asociācijas prezidents apsveica jaunos bankas īpašniekus, paužot cerību, ka ar tiem izveidosies laba sadarbība, taču sīkākus komentārus par pašu darījumu solīja, kad tas tiks noslēgts pilnībā.

Jau ziņots, ka darījuma summa netiek izpausta. Līgums nodots apstiprināšanai Finanšu kapitāla tirgus komisijai, un līgumslēdzēju puses paredz, ka darījums tiks pabeigts dažu turpmāko mēnešu laikā.

Līdz šim GE Money Bank piederēja korporācijai General Electric (GE).

Otkritie Financial Corporation ir viena no Krievijas lielākajām finanšu grupām, kas sniedz saviem klientiem un partneriem pilnu investīciju bankas, komercbankas un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumu klāstu.

2010.gada beigās GE Money Bank kopējie aktīvi veidoja 208,845 miljonus latu, no kuriem 104,409 lati bija izsniegti aizdevumos, bet 181,578 miljoni latu bija depozītu portfelis.

GE Money Bank šā gada pirmo ceturksni noslēdza ar 1,940 miljonu latu zaudējumiem, kas ir par aptuveni 2,358 miljoniem latu mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina bankas paziņojums par neauditētajiem rezultātiem NASDAQ OMX Riga biržā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses