Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

BTA: Apdrošināšanas pieteikumu skaits pēc svētkiem dubultojas

Pirmajā darba dienā pēc svētku brīvdienām BTA saņemto apdrošināšanas pieteikumi skaits ir divtik lielāks nekā parasti.

Ja vidējais pieteikumu skaits dienā ir 150 līdz 200, tad pēc svētkiem to skaits parasti sasniedz - 300 pieteikumi pirmajā darba dienā.

BTA novērojumi liecina, ka, ja svētki iekrituši darba dienās, kā rezultātā rodas vairāk kā divas brīvas dienas, un cilvēkiem nav bijis iespējams iesniegt pieteikumus apdrošinātājiem, daudzi steidz to darīt tieši pirmajā dienā pēc svētkiem.

Analizējot situāciju uz Latvijas ceļiem, un ceļu satiksmes negadījumu iemeslus, var apšaubīt Labklājības ministrijas secinājumus, jūnija vidū izplatītajā informatīvajā ziņojumā, attiecībā uz to, ka garās brīvdienas un svētku dienas esot viens no iemesliem, kādēļ pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits.

Jeļena Alfejeva, AAS BTA viceprezidente: „Mēs nevaram teikt, ka tieši brīvdienu garums iespaido situāciju uz ceļiem. Ja runājam par vasaru, tad negadījumu skaita pieaugums ir loģisks, jo cilvēki vairāk brauc ar automašīnām, motocikliem, mopēdiem. Turklāt tas ir atvaļinājumu laiks. Cilvēki dodas izbraucienos, apceļo valsti vai ar automašīnu dodas uz ārzemēm. Tāpat daudzi ārzemnieki iebrauc Latvijas teritorijā, viņiem svešā vidē, kurā jūtas nedroši. Savukārt ziemā, lielākoties ir sīki negadījumi, kas rodas slidenu ceļu vai sliktu laika apstākļu dēļ.”

Dziesmu svētku laikā noteikti gaidāms lielāks sīku negadījumu skaitu, it īpaši attiecībā uz Rīgu, jo galvaspilsētā iebrauc ļoti daudz cilvēku ar privātām automašīnām, autobusiem no citām Latvijas pilsētām un rajoniem, kas rada blīvu satiksmi un paaugstina risku uz ielām.


Papildus informācija:
Jeļena Alfejeva
AAS „BTA” viceprezidente
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses