Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

BTA nolēmusi atjaunot pakalpojumu "KASKO Bedres"

Ņemot vērā slikto ceļu stāvokli, apdrošināšanas kompānija BTA nolēmusi no 15.marta atjaunot apdrošināšanas pakalpojumu KASKO Bedres. Uz šādu lēmumu kompāniju pamudinājusi arī klientu interese, informē BTA.

Tāpat BTA atsaucas uz Augstākās tiesas Senāta šonedēļ pieņemto lēmumu, saskaņā ar kuru Rīgas domei jāatmaksā BTA radītie zaudējumi 88 latu apmērā, ko kompānija savulaik kā apdrošināšanas gadījuma kompensāciju samaksāja automašīnas īpašniekam - viņš bija iebraucis bedrē Granīta ielā, Rīgā, un sabojājis savu spēkratu.

BTA šo pakalpojumu sāka sniegt 2006.gadā, taču 2008.gada nogalē tas pārtraukts smagnējās procedūras, tiesu pārslogotības un salīdzinoši lielo administratīvo izmaksu dēļ. Tomēr Augstākās tiesas lēmums radīja precedentu un viesa ticību, ka tomēr ir iespējams piedzīt zaudējumus no šo zaudējumu patiesajiem izraisītājiem - ceļu apsaimniekotājiem, norāda apdrošinātājs.

Tā kā ceļu stāvoklis Latvijā tikai turpina pasliktināties, BTA nolēmusi pakalpojumu atjaunot pakalpojumu.

Laikā, kad pakalpojums KASKO Bedres tika sniegts, to iegādājās vairāk nekā 27 000 cilvēku, no kuriem turpat 500 cilvēkiem tika izmaksātas apdrošināšanas atlīdzības. Vidējais atlīdzības apmērs šajos gadījumos tolaik bija 205 lati, savukārt lielākā izmaksātā atlīdzība bija 980 latu apmērā.

Polises īpašniekiem, kuru auto tiks bojāts, iebraucot uz ceļa braucamās daļas esošā bedrē vai atvērtā kanalizācijas lūkā, BTA atlīdzinās radušos zaudējumus, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošinās auto evakuāciju un apmaksās ar evakuāciju saistītos izdevumus. Savukārt, lai segtu radušos zaudējumus, apdrošinātājs regresa kārtībā vērsīsies pret atbildīgajiem par attiecīgā ceļa posma uzturēšanu.

Pēc BTA datiem, bojāto ceļu segumu dēļ ik gadu notiek vairāk nekā 3000 ceļu satiksmes negadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses