Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Būvniecības izmaksu sadārdzināšanas dēļ apdraudēta SIA „Rīgas ūdens” ES finansēto projektu realizācija

Sakarā ar būvniecības izmaksu straujo pieaugumu acīmredzot nāksies samazināt projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā 3.fāze” apakšprojektu skaitu. Pašlaik šī lielā projekta realizācijā no 2007 – 2009 gadam paredzēts realizēt 12 apakšprojektus. Statistika liecina, ka gada laikā būvniecības izmaksas gada laikā pieaugušas par aptuveni 30 %. Palielinoties būvniecības izmaksām tuvākajos divos gados projekta izmaksas ievērojami palielināsies, līdz ar ko pietrūks finansējuma visu iecerēto darbu veikšanai.

SIA „Rīgas ūdens” direktors Aivars Zants uzskata, ka nepieciešams nopietni izsvērt prioritātes Rīgas ūdenssaimniecības attīstībā un pieņemt saprātīgu lēmumu. Patreizējais uzņēmuma SIA „Rīgas ūdens” finansiālais stāvoklis neļauj finansēt darbiem trūkstošos līdzekļus no uzņēmuma ieņēmumiem, tāpēc iespējamie risinājumi ir slēgt kādu no projekta sadaļām vai arī rast papildus finansējumu.

Īstenojamais projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 3. fāze” jaunu ūdensvada kanalizācijas tīklu izbūvi, kā arī virkni veco tīklu nomaiņu, kas ļautu uzlabot ūdens kvalitāti pilsētā. Projekts paredz arī virkni citu darbu.

Projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 3. fāze” 85% izdevumu sedz ES Kohēzijas fonds, savukārt atlikušo daļu sedz SIA „Rīgas ūdens” un Rīgas dome.

Papildus informācija 29148643 ( Arturs Mucenieks)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses