Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Citas lielās bankas pagaidām nedomā paaugstināt kredītlīniju likmes

No 31.marta tiem _Swedbank _klientiem, kuri izmanto bankas piedāvātās kredītkartes un kredītlīnijas, par šo pakalpojumu būs jāmaksā vairāk — nevis 20%, bet 24% gadā. Pati banka šo lēmumu skaidro ar to, ka būtiski pieaugušas naudas piesaistes izmaksas, taču pārējās bankas likmes celt pagaidām netaisās.

Kā skaidro Swedbank, īstermiņa kredīti, kuri pārsvarā tiek izsniegti latos, ir ļoti atkarīgi no attiecīgā mirkļa naudas cenas, un lata likmes ir būtiski pieaugušas. Piemēram, RIGIBOR indekss šī gada pirmajā pusē, salīdzinot ar 2007.gada janvāri, ir palielinājies trīs reizes, vēsta banka. Likmes celšana attieksies tikai uz kredītkartēm un kredītlīnijām, un 95% gadījumu klientu ikmēneša maksājums nepieaugšot vairāk kā par pieciem latiem.

No 1.aprīļa Swedbank arī vairs nemaksās procentus par parasta norēķinu konta atlikumiem dolāros un eiro. Tagad klients var saņemt 0,25% gadā par atlikumiem gan latos, gan arī dolāros un eiro, turpmāk procenti tiks ieskaitīti tikai par latiem. Tiek saglabāts nosacījums — lai procenti tiktu aprēķināti, atlikumam jāatbilst noteiktam līmenim.

Citas Dienas aptaujātās lielās bankas līdzīgas izmaiņas pagaidām neplāno. SEB banka likmes kredītlīnijām un kredītkartēm nepārskatīs vismaz līdz vasarai, saka bankas pārstāve Anna Vilsone. Atkarībā no klienta un kartes veida gada procents SEB bankas kredītkartēm ir 16—19%. Arī attiecībā uz norēķinu kontu atlikumiem nekādas izmaiņas nav plānotas, un procenti tiks maksāti gan par latiem, gan arī par citām valūtām, apliecina SEB.

To pašu atbild arī Nordea banka. Kredītlīniju un kredītkaršu procentu celšana arī tās plānos pagaidām neietilpst. Nordea bankas kredītkaršu procentu likmes ir no 16% līdz 23%, liecina informācija bankas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

PTAC vērtēs sūdzības par "Swedbank" procentu likmju palielināšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses