Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Daļa apdrošināšanas brokeru palikusi parādā apdrošinātājiem

Daļa apdrošināšanas brokeru kompāniju Latvijā ekonomikas krituma dēļ palikusi parādā vairākiem apdrošinātājiem, un atsevišķu brokeru kompāniju darbībā tādējādi saskatāmas, iespējams, krimināli sodāmas darbības, kas rada zaudējumus apdrošinātājiem, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (DB).Kopējais brokeru parāds apdrošinātājiem šobrīd pārsniedz miljonu latu, un atsevišķos gadījumos pastāv risks, ka grūtībās nonākušie brokeri var mēģināt kādam pārdot to rīcībā esošo informāciju par klientu, liecina DB rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīcībā gan nav informācijas par apdrošināšanas brokeru saistību ar aizdomīgiem darījumiem.Laikraksts norāda, ka savstarpējiem brokera un apdrošinātāja norēķiniem ir dažādi veidi, piemēram, brokeris saņem visu apdrošinātājam domāto prēmiju, kas pēc tam jāpārskaita apdrošinātājam, atskaitot uzreiz vai pēc tam saņemot attiecīgi procentus. Tomēr pēdējā laikā apdrošinātājiem domātā naudas maksāšana tiek kavēta, vilcināta vai vispār pastāv drauds naudu nesaņemt. Ir aizdomas, ka atsevišķos gadījumos naudu brokeri iztērējuši personiskām vajadzībām, piemēram, lai segtu maksājumus par iepriekšējos gados veiktām spekulācijām ar nekustamo īpašumu.

Latvijas Apdrošināšanas brokeru asociācijas (LABA) valdes priekšsēdētājs Aigars Krūms gan uzskata, ka konkrētos gadījumus nav pamata dramatizēt, jo apdrošināšanas līgums ar klientu būs jāpilda.

Tiek lēsts, ka Latvijā apdrošināšanas brokeru kompāniju skaits samazināsies līdz 70-80 kompānijām. Patlaban darbojoties aptuveni 100.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses