Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Danske Bank": Baltija nākamgad sajutīs globālās kredītu krīzes ietekmi

Globālā kredītu krīze nākamgad nepārprotami ietekmēs arī tā dēvētos attīstības tirgus, un vissmagāk tiks skarti tirgi ar lielu nepieciešamību pēc ārējā finansējuma un lieliem maksājumu konta deficītiem, tostarp Baltijas valstis, pareģo Ziemeļvalstu un Baltijas valstu banku grupas "Danske Bank" analītiķi.

No attīstības tirgiem Baltijas valstīs, Rumānijā, Bulgārijā un Kazahstānā, šķiet, ir vislielākā ekspozīcija uz kredītu krīzes izraisītu iekšzemes pieprasījuma palēninājumu. Diemžēl šīs ir arī valstis, kurās pēdējā pusgadā ir bijis lielākais inflācijas kāpiens," viņi norāda jaunākajā komentārā.

Tajā prognozēts, ka ekonomikas pieaugumu attīstības tirgos 2008.gadā varētu sākt negatīvi ietekmēt divi faktori - kredītu krīze un inflācija.

"Pirmkārt, ir acīmredzami, ka globālā kredītu krīze ietekmēs arī attīstības tirgus, īpaši ekonomikas ar lielu vajadzību pēc likviditātes. Otrkārt, inflācija ir būtiski pieaugusi vairākumā attīstības tirgu. Šie faktori iedragās patērētāju pirktspēju attīstības tirgos un samazinās iekšzemes pieprasījuma pieaugumu. Sagaidāms, ka šie divi faktori izraisīs ekonomikas izaugsmes samazinājumu 2008.gadā," klāstīts komentārā.

Tā autori arī apgalvo, ka finansiālas turbulences risks Baltijas valstīs, Rumānijā, Bulgārijā un Kazahstānā nākamgad esot lielāks nekā citos tā dēvētajos attīstības tirgos, tostarp Āzijā un Latīņamerikā.

"Mēs joprojām neesam izkļuvuši no meža. Globālajos finanšu tirgos saglabājas nervozitāte un ieilgusī kredītu krīze sāk ietekmēt globālās ekonomikas pieaugumu," raksturojot pašreizējo situāciju, norāda dāņu analītiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses