Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Danske Bank" filiālei Latvijā pirmajā ceturksnī Ls 3,6 miljonu zaudējumi

Danske Bank filiāles Latvijā - Danske Banka - zaudējumi pirms nodokļiem šā gada pirmajā ceturksnī bija 3,6 miljoni latu, liecina bankas otrdien publiskotā informācija. Bankas kopējie ienākumi bija 1,9 miljoni latu, kas iar par 70% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

Kā norāda Danske Banka, pozitīvu tendenci uzrādījuši tīro procentu ienākumi, pieaugot par 27%. Ņemot vērā ienākumu pieaugumu un izdevumu samazināšanos, pirmo reizi bankas vēsturē tās ceturkšņa peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem sasniegusi viena miljona latu atzīmi.

Izdevumi uzkrājumiem nedrošajiem parādiem savukārt sasniedza 4,6 miljonus latu.

Danske Bankas piesaistīto depozītu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 59%, sasniedzot 97 miljonu latu atzīmi. Savukārt kredītu portfeļa pieaugums minētajā periodā veidoja 23%. Marta beigās kredīti un debitoru parādi sasniedza 235 miljonus latu

Danske Bankas vadītājs Raivis Kakānis uzsver, ka banka ievērojami uzlabojusi operacionālās darbības rezultātus ekonomikas lejupslīdes apstākļos, tomēr arī atzīst, ka kopumā bankas darbība ir cieši saistīta ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Latvijā. Uzkrājumi nedrošajiem kredītiem ir ievērojami pieauguši, un banka sagaida, ka uzkrājumu apjoms nedrošajiem kredītiem pieaugs, ja ekonomiskā situācija turpinās pasliktināties.

Šogad Danske Banka plāno turpināt nostiprināt pozīcijas gan privātpersonu, gan korporatīvo klientu sektorā. Galvenās prioritātes būs turpināt attīstīt piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu saviem klientiem, uzturēt veiksmīgos pamatdarbības rezultātus, paralēli risinot jautājumus, kas saistīti ar kredītu maksājumu kavējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses