Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Dāņu analītiķi: nākamgad pirmajā ceturksnī Latvijā inflācija celsies līdz 14-15%

Nākamā gada pirmajā ceturksnī inflācijas temps Latvijā paātrināsies līdz 14-15%, savā jaunākajā komentārā prognozē Dānijas "Danske Bank" analītiķi, norādot arī politiskās situācijas būtisku pasliktināšanos Latvijā.

Savukārt šogad oktobrī gada inflācija, pēc dāņu ekspertu aplēsēm, būs vēl lielāka nekā mēnesi iepriekš un sasniegs 12,8% pretstatā 11,4% septembrī.

"Danske Bank" komentārā atzinīgi novērtēta Ilmāra Rimšēviča atkārtotā ievēlēšana Latvijas Bankas prezidenta amatā. "Tas ir pozitīvs signāls," pauž tā autori.

Tomēr "politiskā situācija Latvijā [kur no amatiem jau atkāpušies četri ministri] ir būtiski pasliktinājusies, un palielinās spiediens, lai panāktu premjerministra Aigara Kalvīša atkāpšanos," raksta dāņu analītiķi, turpinot paust bažas arī par Latvijas finansiālo un ekonomisko stabilitāti.

"Latvijas izaugsmes temps ir pārmērīgi straujš, taču ļoti ticams ir būtisks pieauguma palēninājums. Ekonomikā parādās palēninājuma pazīmes. Latvijas nekustamā īpašuma tirgus jau ir būtiski atdzisis, taču ļoti ticams ir turpmāks nekustamā īpašuma cenu samazinājums," norādīts komentārā.

Igaunijā, pēc "Danske Bank" aprēķiniem, oktobrī inflācija cēlusies līdz 7,8% iepretim 7,2% septembrī, bet Lietuvā noplakusi līdz 6,9% pretstatā 7,1% septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses