Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Daugavpils ir gatava kļūt par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem

28. un 29. jūnijā Daugavpilī notiek starptautiska konference „Latvija – tilts starp ES un NVS. Uzņēmējdarbības perspektīvas Latgalē”. Konferences mērķis ir apspriest Latgales attīstības iespējas, izmantojot Latvijas ģeogrāfisko stāvokli un ekonomiskās iespējas, informē Daugavpils domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Inga Goldberga.

„Ar šo konferenci mūsu pilsēta piesaka sevi jaunā kvalitātē – Daugavpils ir gatava kļūt par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem, tas nav vienas dienas darbs un līdz šim notikumam ir noiets garš ceļš,” saka Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode. Konferencē piedalīsies vairāk nekā simts uzņēmēju un politiķu no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm.

Šī ir pirmā šāda mēroga konference, kurā piedalīsies tik ietekmīgi Krievijas un citu valstu uzņēmēji, kuri ir gatavi runāt par konkrētiem sadarbības projektiem. „Mūsu līdzšinējā pieredze rāda, ka Daugavpils ir sadarbībai atvērta pilsēta un Daugavpils domes darbs ir virzīts uz konkrētu rezultātu,” atzīst Krievijas Federācijas ģenerālais konsuls Daugavpilī Nikolajs Vihļajevs.

Konferencē piedalīsies arī LR satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, ekonomikas ministrs Jurijs Strods un reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs Aigars Štokenbergs. „Daugavpils ir pilsēta, kas, izmantojot savas priekšrocības un pieredzi, spēj raudzīties uz procesiem plašā kontekstā. Gribētos, lai šī konference tiktu novērtēta ne tikai kā valsts mēroga notikums,” saka LR satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Konferencē „Latvija – tilts starp ES un NVS. Uzņēmējdarbības perspektīvas Latgalē” runās par sadarbības iespējām, tās dalībniekus iepazīstinās ar uzņēmējdarbības vidi un nozīmīgākajiem projektiem Daugavpilī, Rēzeknē un reģionā. Svarīgākie projekti, kuri tiks prezentēti konferences gaitā, skar loģistikas un transporta attīstību, ražošanu un celtniecību, tūrismu, izglītību un zinātni.

Savukārt 29. jūnijā konferences dalībniekiem no ārvalstīm būs iespēja iepazīties ar Daugavpili un pilsētas uzņēmumiem, kā arī apskatīt Rēzekni, piedalīties apaļā galda diskusijā un apmeklēt Rēzeknes speciālo ekonomisko zonu u.c. uzņēmumus.

Konferenci rīko Daugavpils pilsētas dome un Starptautiskais rūpniecības un uzņēmēju kongress sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju, Krievijas Federācijas ģenerālkonsulātu, Rēzeknes pilsētas domi un Daugavpils direktoru un uzņēmēju padomi. Konferenci atbalsta a/s Hansabanka.
„Mums nav laika gaidīt, ir jāstrādā tālāk – stabili un pārliecinoši,” uzsver Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode.




Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis,
kompānijas „13.STĀVS” projektu vadītājs
[email protected] +371 65421243
Papildu informācija:
Harijs Vucins,
kompānijas „13.STĀVS” direktors
[email protected] +371 29168771


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses