Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Deputāti nākamgad mazāk dosies komandējumos

Saeimas nākamā gada budžetā plānots samazināt algām, Saeimas darbības nodrošināšanai un dalībai starptautiskās organizācijās paredzēto finansējumu, bet aptuvenio 316 000 latu lielā samazinājuma dēļ visvairāk apgriezts tieši komandējumiem un svinīgu pasākumu rīkošanai paredzētais budžets.

Vairāk kā puse jeb par 169 862 latu samazināts Saeimas budžets precēm un pakalpojumiem. Saeimas preses dienests Diena.lv paskaidroja, ka šo naudu paredzēts ietaupīt uz komandējumu budžeta un pasākumu rīkošanas rēķina. Nākošgad neesot "apaļu gadadienu", saistībā arī kurām būtu jārīko svinīgi pasākumi.

Par 7613 latiem nākamgad paredzēts samazināt arī iemaksas starptautiskās organizācijās. 2012. gadā samazinātas iemaksas esot, piemēram, Baltijas Asamblejai un Starpparlamentu Savienībai.

Turpretī algu kategorijā, kur ietaupījums plānots 19 530 lati, tiks izpildīti Ministru Kabineta noteikumi atbilstoši izmaiņām ekonomiskās klasifikācijas izdevumu kodu uzskaitē - daļa atalgojuma pārcelta uz pabalstiem, piemēram, Saeimas atašejam Eiropas Savienībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses