Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"DnB NORD Banka" piedāvā jaunattīstības tirgiem piesaistītu obligāciju emisiju

No 2008. gada 6. maija AS DnB NORD Banka ir sākusi izplatīt jaunattīstības tirgiem (Krievijas, Brazīlijas un Korejas, Centrālās un Austrumeiropas) piesaistītu obligāciju emisijas NR. 11-LV obligācijas. Obligāciju izplatīšanas periods turpināsies līdz 6. jūnijam (ieskaitot).

Akciju indeksiem piesaistīta obligācija ir vērtspapīrs, kura dzēšanas brīdī investoram tiek garantēta visu iegādāto obligāciju nominālvērtības saņemšana un papildus tiek izmaksāts ienākums, kas atkarīgs no akciju indeksa vidējā vērtības kāpuma.

Šāda veida obligāciju publisku piedāvājumu Latvijā veic tikai DnB NORD Banka.

Pašlaik izplatīto Eiro valūtas obligāciju termiņš ir 3 gadi, un iespējamais vērtības pieaugums ir atkarīgs no piesaistes indeksu groza vidējā vērtības kāpuma - Russian Depositary Index (Krievija), Bovespa Brazil Ibovespa (USD) Index (Brazīlija), KOSPI 200 Index (Koreja) un CECE Traded (EUR) Index (Polija, Čehija, Ungārija).  

Indeksu grozs atspoguļo jaunattīstības valstu – Krievijas, Brazīlijas, Taivānas, Polijas, Čehijas un Ungārijas ekonomiku attīstību. Veicot ieguldījumu šajā jaunattīstības tirgiem piesaistīto obligāciju emisijā, ieguldītājs piedalīsies tādu lielu uzņēmumu attīstībā kā Gazprom (Krievija), Lukoil (Krievija), Petroleo Brasileiro (Petrobras) (Brazīlija) un Vale R Doce (Brazīlija), Bank Pekao SA (Polija), Samsung Electronics Co Ltd (Koreja).

AS DnB NORD Banka veiksmīgi ir veikusi jau astoņas indeksiem piesaistīto obligāciju emisijas. Iepriekšējās emisijas obligācijas tika piesaistītas Krievijas, Brazīlijas, Taivānas akciju indeksu grozam un sekmīgi izplatītas līdz 2008. gada 28. februārim.

Uz akciju tirgus indeksiem piesaistītajām obligācijām iespējams parakstīties jebkurā DnB NORD Bankas filiālē visā Latvijā. Ar emisijas Galīgajiem noteikumiem, Reģistrācijas dokumentu un Bāzes prospektu varat iepazīties DnB NORD Bankas mājas lapā: www.dnbnord.lv un DnB NORD Bankas (Lietuva) mājas lapā www.dnbnord.lt.


Informāciju sagatavoja:
Inga Grabinska
DnB NORD Banka
PR speciāliste
7015395
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses