Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

East Capital iegādājas banku daļas Krievijā un Ukrainā vairāk nekā 57 miljonu latu apmērā

Investīciju fonds East Capital ir parakstījis vienošanos par divu banku daļu iegādi Krievijā un Ukrainā. East Capital ir iegādājies Krievijas “Severnaya Kazna” bankas un Ukrainas “Pivdennyi Bank” daļas.

East Capital Explorer Finacial Institution Fund ir iegādājies 9,98% “Pivdennyi Bank” daļas Ukrainā. Darījuma aptuvenā summa ir 54 miljoni euro (38 miljoni latu). “Pivdennyi Bank” ir 19. lielākā banka Ukrainā un vadošā banka Odesas reģionā ar 20% lielu tirgus daļu. “Pivdennyi Bank” ir 17 filiāles un 106 klientu apkalpošanas punkti 15 Ukrainas reģionos. Balstoties uz spēcīgo pozīciju mazo un vidējo uzņēmumu segmentā, banka kļūst par vadošo spēlētāju Melnās jūras reģionā. “Pivdennyi Bank” ir pilna servisa komercbanka ar korporatīvajiem klientiem no daudzām industrijām.

Savukārt investīciju fonda East Capital banku fonds ir iegādājies 10% “Severnaya Kazna” bankas daļas Krievijā. Iegādāto daļu aptuvenā cena ir 28 miljoni euro (19,6 miljoni latu). Pašreiz darījums vēl ir jāapstiprina Krievijas Centrālajai bankai. “Severnaya Kazna” banka atrodas Ekaterinburgā un ir tirgus līderis Urālu reģionā. Bankai ir lielākais bankomātu tīkls reģionā un pārliecinoša tirgus daļa korporatīvajā banku sektorā.

Par East Capital

Dibināts 1997. gadā, East Capital ir vadoša neatkarīga aktīvu pārvaldītāja, kas specializējas Austrumeiropas finanšu tirgu jomā un pārvalda kā valsts, tā privātā akciju kapitāla aktīvus, kas 2007. gada 31. augustā sasniedza aptuveni 5 miljardu eiro Krievijā un citās NVS valstīs, kā arī Balkānos, Baltijas valstīs, Centrālā Āzijā un Centrālā Austrumeiropā. East Capital biroji darbojas Stokholmā, Parīzē, Tallinā, Maskavā, Oslo, Hong-Kongā un Milānā.

Šobrīd East Capital komandā ir jau aptuveni 150 darbinieku, kas reprezentē 26 nacionalitātes, tai skaitā 29 investīciju profesionāļi. 2007. gada 31. augustā East Capital bija publiskās un daļēji publiskās investīcijas 27 valstīs un 546 uzņēmumos, kā arī privāto investīciju ieguldījumi 11 valstīs un 60 uzņēmumos.

Papildu informācija:

Gert Tiivas,

East Capital,

Tālr.: +372 646 1675,

E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses