Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

EEZ un Norvēģijas valdības finanšu instrumenta projektu ieviešanas nodrošināšanai izstrādāti jauni Ministru kabineta noteikumu projekti

Clean up HTML

Please select from the following cleaning options...
Ceturtdien, 17. janvārī, valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti vairāki Finanšu ministrijas sagatavoti Ministru kabineta (MK) noteikumi, kuri saistīti ar Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta administrēšanu Latvijā.

Pērn 1. novembrī stājās spēkā EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likums, kas paredz deleģējumu MK reglamentēt kārtību finanšu instrumentu vadības nodrošināšanai.

Saskaņošanai ministrijās tika nodoti jauni Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā sniedzama un pārbaudāma informācija par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansēto programmu, grantu shēmu un individuālo projektu ietvaros. Tiesību akta mērķis ir nodrošināt PVN piemērošanas kontroli finanšu instrumentu ietvaros, lai novērstu iespēju atgūt PVN summu dubultā apmērā, veicot krāpnieciskas darbības: atgūstot valsts budžetā iemaksāto PVN kā priekšnodokli un vienlaikus saņemot no finanšu instrumentiem finanšu līdzekļus izdevumu segšanai (t.sk., PVN, ja tas ir iekļauts attiecināmajās izmaksās).

MK noteikumi definēs institūcijas, kuras sniedz un pārbauda informāciju par PVN piemērošanu, kā arī informācijas sniegšanas un pārbaudes veidu un termiņus. Projekts vienlaikus paredz lēmuma par PVN summu, kura iekļaujama attiecīgi finanšu instrumentu līdzfinansētā individuālā projekta, programmas, grantu shēmas vai apakšprojekta attiecināmajās izmaksās, pieņemšanas un īstenošanas kārtību.

Stājoties spēkā EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likumam, no jauna jāizdod šādi normatīvie akti:
 Kārtība, kādā valsts budžetā plāno līdzekļus EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansēto programmu, grantu shēmu un individuālo projektu (arī apakšprojektu) īstenošanai un veic maksājumus;
 EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta īstenošanas, uzraudzības, novērtēšanas un auditu veikšanas kārtība.

Vienlaikus, ievērojot to, ka EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likums paredz, ka EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības komitejas un uzraudzības komitejas nolikumus apstiprina Ministru kabinets, ir jāizdod šādi normatīvie akti:
 EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības komitejas nolikums;
 EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta uzraudzības komitejas nolikums;
Šobrīd EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības komitejas un uzraudzības komitejas darbību nosaka vadības komitejas un uzraudzības komitejas apstiprināti nolikumi.

Tiesību akti no jauna jāizdod, jo likumā noteikts MK deleģējums tos reglamentēt. Būtiskas izmaiņas šajos MK noteikumos nav veiktas.

Informācijas sagatavotājs:
Baiba Melnace, 7095405,29265135,
[email protected]





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses