Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

EIF un "Imprimatur Capital" izveido fondu tehnoloģiju jomas projektiem

Eiropas Investīciju fonds (EIF) un Imprimatur Capital izveidojuši sēklas un uzsākšanas kapitāla fondu Latvijā, kas specializēsies uz tehnoloģiskiem projektiem, informē abas puses.

Tiks piesaistīts privātais kapitāls JEREMIE iniciatīvai, privātie investori uzsākšanas kapitāla fondā ir DnB NORD Fondi un LKB Krājfondi pārvaldītie pensiju fondi, kā arī vietējie un ārzemju privātie investori.

Paredzams, ka sēklas un uzsākšanas kapitāla fondi nodrošinās agrīnas stadijas finansējumu inovatīviem mikro, mazajiem un vidējiem tehnoloģiju uzņēmumiem ar starptautisku izaugsmes potenciālu. Sēklas fonds trīs miljonu eiro apmērā nodrošinās finansējumu vienam uzņēmumam līdz 100 000 eiro apmērā. Uzsākšanas kapitāla fonds ar sākotnējo izmēru 4,2 miljoni eiro investēs vienā uzņēmumā līdz 400 000 eiro. Tuvāko gadu laikā plānots investēt aptuveni desmit uzņēmumos Latvijā ar tehnoloģiskas izaugsmes potenciālu. Mērķa sektori ietver IT, telekomunikācijas, alternatīvo enerģiju un dabaszinātnes.

Imprimatur Capital Fund Management vēsta, ka jau ir izrādīta liela interese no zinātnisko izpētes institūtu un tehnoloģiju uzņēmēju puses, kuri meklē sēklas un uzsākšanas kapitālu.

Šis ir ceturtais līgums, kas noslēgts ar konkursa kārtībā izvēlētu finanšu institūciju EIF pārvaldītā 91,5 miljonus eiro lielā Latvijas JEREMIE Ieguldījumu fonda ietvaros. Mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem JEREMIE iniciatīvas ietvaros Latvijā pieejami vairāk nekā 140 miljoni eiro. Šis skaitlis ietver papildus piesaistīto privāto finansējumu, un tiks ieguldīts uzņēmumos aizdevumu un pašu kapitāla instrumentu veidā.

JEREMIE jeb "Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" ir Eiropas Komisijas un Eiropas Investīciju bankas grupas kopēja iniciatīva, lai uzlabotu finansējuma pieejamību mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, īpaši mikrokredītiem, riska kapitāla finansējumam vai garantijām, kā arī citiem finansējuma veidiem. JEREMIE ļauj ES dalībvalstīm un reģioniem investēt ES struktūrfondu 2007.-2013.gada perioda naudu un nacionālos resursus šādos ieguldījumu fondos, kuri var finansēt mazos un vidējos uzņēmumus. Tā kā instrumenti tiks nodrošināti, balstoties uz atmaksas pamatu, piešķirtie līdzekļi tiks no jauna investēti un tādejādi mazie un vidējie uzņēmumi iegūs vairāk no ES resursiem, norāda programmas īstenotāji.

Latvijā JEREMIE Ieguldījumu fonds tiek finansēts no ES struktūrfondiem darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" ietvaros.

EIF mērķis ir atbalstīt finansējuma pieejamību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Fonds nodrošina riska kapitāla finansējumu maziem un vidējiem uzņēmumiem un izsniedz portfeļgarantijas finanšu iestādēm. EIF kopējie ieguldījumi riska kapitāla fondos 2009.gada beigās pārsniedza 4,1 miljardu eiro.

Imprimatur Capital ir sēklas stadijas investors, kas investē tehnoloģiju uzņēmumos ar starptautisku izaugsmes potenciālu. Līdz šim Imprimatur Capital investējis 23 kompānijās Eiropā, Krievijā un Āzijas reģionā tādos sektoros kā uzņēmumu programmatūra, elektronika, medicīnas tehnoloģijas, drošība un bezvadu mobilie sakari. Imprimatur Capital ir aktīvs akcionārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses