Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eiromiljons Latvijai

Arī mūsu valstī plānots izspēlēt tādus loteriju laimestus, par ko ziņo pasaulē


Latvijas iedzīvotājiem jau drīzumā varētu pavērties iespēja laimēt tādus loteriju laimestus, par kuriem ziņo pasaules mediji — valstij piederošais Latvijas Loto plāno iesaistīties starptautiskos skaitļu loteriju projektos, konkrētākas detaļas gan neizpaužot. Piemēram, kaimiņi — arī valstij piederošā Igaunijas loteriju kompānija — pievienojusies ziemeļvalstu projektam Viking Loto, un šī starptautiskā loterija kļuvusi par populārāko Igaunijā, savukārt Rietumeiropā jau vairākus gadus tiek organizēta loterija Euro Millions.

"Latvijas tirgus ir ierobežots — spēlē tik, cik spēlē — lai varētu palielināt laimestus, jāpiedalās starptautiskās loterijās, jo ar Latvijas iedzīvotāju skaitu miljonu laimestus nevar izveidot — jāapvienojas," saka Latvijas Loto vadītāja Maija Kubli.

Uzņēmums kā pirmais Latvijā jau saņēmis dalībai starptautisko loteriju projektos nepieciešamo informācijas sistēmu drošības sertifikātu ISO 27001 un pretendē arī uz Pasaules loteriju asociācijas sertifikātu.

Iegulda tehnoloģijās


Latvijas Loto piedāvā četras skaitļu loterijas un papildspēli Džokers, kā arī 11 momentloterijas. Tas ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas piedāvā loterijas valsts mērogā, konkurējot vienīgi ar preču un pakalpojumu loterijām. 2007.gadā kompānijas apgrozījums bija 6,2 miljonu latu — 6 miljonu no loterijām un 0,2 miljoni no jaunā pakalpojuma: mobilo telefonu karšu atjaunošanas, izmantojot loteriju terminālus. Vislielāko apgrozījumu rada Super Bingo. Salīdzinājumam, 2006.gadā Latvijas Loto apgrozījums bija par miljonu mazāks. Peļņa nav būtiski mainījusies un ir aptuveni pusmiljons.

Tā pēc dividenžu izmaksas valstij tiek ieguldīta tehnoloģiskajā attīstībā — 2005.gadā ieviests loteriju serviss internetā, kur gan pagaidām netiek piedāvāts Super Bingo un momentloterijas, taču to jau šogad plānots attīstīt. Tieši loteriju attīstība internetā nodrošinājusi apgrozījuma pieaugumu, iespējams, paņemot jaunāku auditoriju. Pamatlīdzekļu un programmatūras iegādē 2007.gadā ieguldīti 156 tūkstoši latu, 2006.gadā — 360 tūkstoši.

M.Kubli atzīst iedzīvotāju pirktspējas samazināšanos, taču uzskata, ka stagnācija neturpināsies mūžīgi, — ņemot vērā mazo Latvijas tirgu un dārgās tehnoloģijas, to atmaksāšanās tāpat tiek plānota ilgtermiņā.

Produktu kanibālisms


"Mēs esam lielākie un ekonomiski ļoti stabili ar ideju un līdzekļu rezervi, lai pārvarētu iespējamās grūtības," viņa saka.

Runājot par jaunām loterijām, M.Kubli stāsta, ka tās ir iespējamas, bet negarantē apgrozījuma pieaugumu, jo pastāv "produktu kanibālisms" — ieviešot jaunu, tas atņem spēlētājus citiem. Tomēr Latvijas Loto strādā pie jauniem projektiem, pilnveidojot esošās spēles un domājot par jaunām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses